PİYASALAR

  • BIST 1009484.37-0.42%
  • ALTIN2493.5050.38%
  • DOLAR32.5980.14%
  • EURO34.8030.11%
  • STERLİN40.635-0.01%
  1. HABERLER

  2. Başörtülü ilana bombalı tehdit
Başörtülü ilana bombalı tehdit

Başörtülü ilana bombalı tehdit

A+A-

Avustralya'da Avustralya Günü için hazırlanan iki başörtülü kızın yer aldığı afişi panosuna koyan Canberra Tiyatro Merkezi bombalanmakla tehdit edildi.


Avustralya'da Avustralya Günü için hazırlanan iki başörtülü kızın yer aldığı afişi bina girişindeki ekrana koyan Canberra Tiyatro Merkezi bomba tehdidi aldı.

Avustralya Yayın Kurumu ABC?de yer alan habere göre, Avustralya Günü için hazırlanan ve iki başörtülü kızın yer aldığı afişi bina girişindeki ekrana koyan ve aynı zamanda sosyal medya üzerinden paylaşan Canberra Tiyatro Merkezi, İslam karşıtı ırkçı gruplar tarafından bombalanmakla tehdit edildi.

İslam karşıtı ırkçı grup Respect Australia, üyelerine afişe tepki göstermeleri çağrısında bulundu. Canberra Tiyatro Merkezi?ni sosyal medya üzerinden tehdit eden İslam karşıtları, "bombalayın", "yakarak indirin" şeklinde mesajlar paylaştı.

Tiyatro Merkezi, gelen tehditler üzerine paylaşımı kaldırdı fakat afişin yarın kutlanacak Avustralya Günü?ne kadar merkez girişindeki panoda kalacağını açıkladı.

Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ??Bu genç kızların imajı çok kültürlülüğün harika bir örneğidir. Bu kızlar onurlu Avustralyalılar, aynı zamanda da geldikleri ülkeye saygılılar. Herkes tarafından bu görülmeli ve kutlanmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Canberra Çok Kültürlü Topluluk Forumu Başkanı Diana Abdel-Rahman, tehditler karşında şaşkın olduğunu belirterek "Böyle bir şeyin Canberra?da gerçekleşmesi şoke edici." dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.