PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başdanışman Topçu: Biz aynı mahallenin çocuklarıyız
Başdanışman Topçu: Biz aynı mahallenin çocuklarıyız

Başdanışman Topçu: Biz aynı mahallenin çocuklarıyız

A+A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, gündeme ilişkin değerlendirmelerinde Türkiye'nin birliğine sahip çıkması çağrısında bulundu.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, bugün Ankara'da bir araya geldiği vatandaşlarla 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumu öncesinde, Meclis'te oylanan 18 maddenin içeriğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Topçu, "16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarıyla millet egemenliğini iktidar kılacağız. Yasama, yürütmeden ayrılacak. Devlet, milletine hadim olacak. Yüzde elliden bir fazlasının oyuyla çokluk içinde birliğe inanan kişiler Cumhurbaşkanı seçilebilecek. Her 'evet' oyu FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bir darbe olacak." diye konuştu.

Mevcut parlamenter sistemin oluşturduğu krizlere ve çözümsüzlüklere de değinen Topçu, 7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidar kurabilmek için yeterli sandalyeye ulaşamamasını hatırlatarak, karışıklık durumunda bazı HDP'li vekillerin Bakanlar Kurulu üyesi olduğunu söyledi.

Mevcut sistemi "Frenk mukallitliği" olarak değerlendiren Topçu, Türkiye'nin kendi yerli yönetim anlayışına dönmesinin önemine değindi.

"100 yıl önce Çanakkale'de ecdadımız, Frenk'in oyununu tamamlamasına engel oldu, o plan yarım kaldı. Çünkü bir olduk. Dedelerimiz Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in arkasında niçin durduysa, biz de bugün Tayyip beyin arkasında bu sebeple duruyoruz. Tayyip bey Akın Sokak'ın, ben Ülkü Sokak'ın çocuğuydum. Biz aynı mahallenin çocuklarıyız." diye konuşan Topçu, Türkiye'nin kritik bir dönemeçte olduğunu, milletin istiklal ve istikbaline sahip çıkacağını söyledi.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Gülşen Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.