PİYASALAR

  • BIST 1009678.331.61%
  • ALTIN2504.6720.83%
  • DOLAR32.5830.1%
  • EURO34.8410.23%
  • STERLİN40.59-0.1%
  1. HABERLER

  2. 'Başbakanın ziyareti iki ülke için fırsat'
'Başbakanın ziyareti iki ülke için fırsat'

'Başbakanın ziyareti iki ülke için fırsat'

A+A-

İngiliz hükümeti, Başbakan May'in Türkiye'ye yapacağı ziyareti iki ülke ilişkileri açısından fırsat olarak gördüğünü bildirdi.


İngiltere Başbakanlığı Sözcüsü düzenlediği haftalık basın brifinginde Başbakan Theresa May'in 28 Ocak Cumartesi günü yapacağı Türkiye 'ye yapacağı ziyareti, iki ülke ilişkileri için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Başbakanlık Sözcüsü, "Başbakan May, Türkiye'nin bir an önce ziyaret etmek istediği ülkelerden biri olduğunu söylemişti. Çünkü Türkiye bizim için özellikle güvenlik, savunma ve ticaret alanlarında oldukça önemli bir ortak. Bu ziyaret, bu alanlarla ilgili görüşmek için bir fırsat olacaktır." dedi.

"Bu ziyaret, iş birliğimizi ve karşı karşıya olduğumuz ortak zorluklarla ilgili birçok konuyu görüşme fırsatı verecektir. Irak'ta ve Suriye'de DEAŞ'a karşı verdiğimiz ortak mücadelenin olumlu etkilerini, Türkiye gibi ülkelerde görüyoruz. Özel anlaşmalarla ilgili ise ziyaretin nasıl geçtiğine ve sonuçlarına bakacağız." açıklamasında bulundu.

Kıbrıs konusunun da May'in Türkiye ziyaretinin gündeminde bulunacağını dile getiren Başbakanlık Sözcüsü, Kıbrıs sorununun çözümündeki mevcut ivmenin korunmasını istediklerini ve İngiltere'nin bu yöndeki çabalara desteğinin süreceğini vurguladı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.