PİYASALAR

  • BIST 1009645.020%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Başbakan'dan istifa açıklaması
Başbakan'dan istifa açıklaması

Başbakan'dan istifa açıklaması

A+A-

Romanya'da af ve ceza kanununda değişiklik öngören acil hükümet kararnamelerine tepki göstermek amacıyla başlayan protestolar devam ederken, Başbakan istifa konusunda açıklama yaptı.


Romanya'da, af ve ceza kanununda değişiklik öngören acil hükümet kararnamelerine tepki göstermek amacıyla günlerdir devam eden hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Sabah erken saatlerde meydandaki protestoya destek olmak için toplanan göstericiler gece yarısına doğru meydanı boşaltıyor.

Hükümetin tepkiler üzerine kararnameleri geri çekmesine rağmen, farklı şehirlerden başkent Bükreş'e akın eden 200 binden fazla kişi, ellerindeki Romanya, AB, NATO ve ABD bayraklarıyla hükümet binası önündeki protestolarını sürdürdü. Bükreş dışında bazı büyük şehirlerde de gösteriler düzenleniyor.

Sosyal medya üzerinden organize olan Rumenler, üzerinde "Size inanmıyoruz", "Haydut hükümet", "Hükümet istifa", "Temiz hükümet istiyoruz", "Romanya yolsuzluğa karşı" ve "Birlikteyiz" yazan dövizlerle hükümete tepkilerini bildirdi.

Göstericilere destek olan Bulgar halkına teşekkür için meydandaki bir binanın üzerine "Teşekkürler Bulgaristan" yazısı yansıtıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği protesto nedeniyle bölgedeki birçok cadde de araç trafiğine kapatıldı.

Bu arada, Başbakan Sorin Grindeanu da "Antena 3" televizyon kanalına yaptığı açıklamada, milyonlarca seçmenin oyuyla yönetime geldiklerini ve hükümetin programını uygulamak için seçmenin güvenini aldıklarını ifade etti.

İstifasını gerektiren bir durum olmadığını vurgulayan Grindeanu, istifa etmeyeceğini söyledi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.