PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Başbakan Yıldırım: Teröristler Almanya'da çok rahat faaliyet sürdürüyor
Başbakan Yıldırım: Teröristler Almanya'da çok rahat faaliyet sürdürüyor

Başbakan Yıldırım: Teröristler Almanya'da çok rahat faaliyet sürdürüyor

A+A-

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'i kabulünün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında Almanya'da teröristlerin rahatlıkla faaliyet sürdürdüklerini söyledi.


Almanya Başbakanı Merkel bir günlük çalışma ziyareti için bulunduğu Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinin ardından Başbakan Yıldırım ile görüştü. Başbakan Yıldırım, görüşmenin Almanya ile Türkiye ilişkileri terörle mücadeleden mülteci sorununa karşılıklı ekonomik işbirliğinden güvenlik ve bölgesel sorunların çözümüne kadar geniş bir yelpaze içinde değerlendirilebileceğini söyledi.

Merkel'in 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti, teröre karşı darbecilere karşı dayanışma olarak gördüklerini aktaran Başbakan Yıldırım, darbecilerin sebep olduğu tahribatı ortadan kaldıracak bir takım önlemlerle ilgili görüş alış verişi yapıldığını söyledi. Yıldırım, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun içerisinde bütün sorumlular suçlular değerlendirilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklardır." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, "bu alçak örgüt maalesef çok büyük tahribat yaptı, büyük zararlar verdi. Bunların zararlarını ortadan kaldıracak tedbirleri de yeni benzeri olaylar yaşanmaması için elimizden geldiğince tedbirlerini alıyoruz." dedi.

Türkiye'nin intikam duygusu ile hareket etmeyeceğini, adalet içerisinde muamele yaptığını ve yapacağını dile getiren Başbakan, FETÖ ile mücadelede Almanya'nın çok daha fazla desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. "Bu kişiler Almanya'da çok rahat faaliyetlerini sürdürebiliyorlar. Türkiye'nin canını yakan bu örgüt yakın gelecekte bütün Avrupa için büyük bir tehdide dönüşebilir. İşbirliğimizin artarak devamı hayati öneme sahiptir." diye konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.