PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.6111.43%
  • DOLAR32.3170.29%
  • EURO35.045-0.01%
  • STERLİN40.794-0.04%
  1. HABERLER

  2. Başbakan Yıldırım: Hesabı da sorun
Başbakan Yıldırım: Hesabı da sorun

Başbakan Yıldırım: Hesabı da sorun

A+A-

Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız, hesabı da ondan soracaksınız" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Sandık Yönetimleri Toplantısı"na katıldı. Buradaki konuşmasında Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine niçin ihtiyaç duyulduğunu ayrıntılarıyla anlattı. 

Yapılan anayasa değişikliğinin aslında 2007'deki değişiklik dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanması olduğunu ifade eden Yıldırım, "Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız, görevi de sorumluluğu da yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız."

Adana'da 4 bin 415 sandık, 1,5 milyona yakın seçmen bulunduğunu, "Sandık deyip geçmeyelim, seçim sandıkta kazanılır, seçim sandıkta kaybedilir. Siz sandık yöneticileri olarak vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin verdiği oyların çalınmaması için gereken dikkati göstereceksiniz. Dikkatli olacağız, gözümüz gibi sandıklara bakacağız." dedi.

Anamuhalefet partisinin "Bu anayasa değişikliği bir dayatmadır" ifadesini kullandığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: 

"Kardeşim, Kemal Bey, bir ay boyunca bu vekiller, gece demedi, gündüz demedi, Mecliste çalıştılar, ne söyleyeceklerse hepsini söylediler. Bizim Mustafa Elitaş traş olmaya bile vakit bulamadı, sakal bıraktı. Hala anlamadınız mı? Bunun neresi dayatma, milletin vekilleri görüştü, kararını verdi. Siz milletin vekillerinin verdiği kararı tanımazsanız, millet sizi tanır mı? Tanımaz. Önümüzde temiz iki ayımız var, iki ay boş durmak yok. Milletin kafasını karıştıranlar, Türkiye'nin hızını kesenler, Türkiye'nin geleceğini geciktirenler, aydınlık yarınlarına engel olanlara hesap sormaya var mısınız?"

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.