PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Başbakan Yıldırım gençlere müjdeyi verdi: 54 milyon TL ayırdık
Başbakan Yıldırım gençlere müjdeyi verdi: 54 milyon TL ayırdık

Başbakan Yıldırım gençlere müjdeyi verdi: 54 milyon TL ayırdık

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen GENÇDES 2017 Projesi Lansmanı'nda konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen GENÇDES 2017 Projesi Lansmanı'nda gençlere daha fazla yatırım için imkan sağlanacağı müjdesini verdi.

"Gençlerimizin hakları olan yatırımları yapmamız lazım." diyen Yıldırım, bu projeyle Türkiye'nin gençlerinin umutlarını yaşatması, fikirlerini gerçeğe dönüştürmesini istediklerini aktardı.

Projeden beklentinin, gençlerin kültür ve sanata daha fazla ilgi duyarak eser ortaya koymalarını sağlamak olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, ortaya çıkacak eserlerin diğer gençlere de ilham vereceğini söyledi. " Gençlerimizi proje geliştirmeye davet ediyorum." diyen Yıldırım, geçen yıl sanat dallarında 91 projeye 8 milyon kaynak aktarıldığını, 2017 yılı için 54 milyon kaynak aktarılacağının müjdesini verdi.

Bir ülkenin yalnızca hastahaneleri, yolları, hava alanlarıyla kalkınmayacağını, donanmış insan varlığının bu alandaki boşluğu dolduracağını söyleyen Başbakan,  "İnsan yetiştiremiyorsanız elinizdeki güç büyük bir tehdide dönüşür. 2002 yılından bu yana gençlerimize destek olmak için büyük bir gayret içindeyiz. 15 yıldır verilen desteklerle projelerle gençlerimizi önünü açıyoruz. Türkiye'nin yarınları demek, Türkiye'nin nesilleri demek. GENÇDES projesi sembolik değeri olan bir projedir. Gençlerimizi yormadan enerji ve heyecanlarını tüketmeden hayallerini gerçeğe dönüştürecek imkanları hazırlayacağız." diye konuştu.

Ak Parti iktidarları döneminde kültür ve sanat alanına büyük yatırım yapıldığını ifade eden Yıldırım, gençlere de güvendiklerini şu sözleriyle ifade etti: "15 yılda neler yaptık; 2016 yılı itibariyle Dünya Miras Listesi'ne 10 adet kültür varlığını sokmayı başardık. 2010 yılında kültür merkezi sayımız 110'a çıktı. Eskiden kütüphanelere girmek festivaldi. Bilgi toplumunda bilgiye erişmede, dünya ortalamasının üzerine çıktık. Avrupa ortalamasını yakaladık. Kültürel etkinlik alanında yaklaşık 1400 projeye maddi destek sağladık. 2000 bin belgesel film çalışmasına destek verdik. Bu ülkenin gençlerine her zaman inandık, her zaman güvendik. 15 Temmuz gecesi, bu gençleri acımasızca eleştirenler, göğsünü tanklara siper eden gençleri gördük. Gençlerimizden güç aldık, gençlerimize güç veriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gençlerin önünde duran engelleri birer birer kaldırdık."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.