PİYASALAR

  • BIST 1009809.780.9%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. Barada Vadisi'nde sivillerin tahliyesi tamamlandı
Barada Vadisi'nde sivillerin tahliyesi tamamlandı

Barada Vadisi'nde sivillerin tahliyesi tamamlandı

A+A-

Suriye'de rejim güçlerinin saldırdığı Barada Vadisi'nden çıkmak zorunda kalan yaralı muhalifler ve sivillerin bulunduğu son kafile İdlib kırsalına ulaştı.


Suriye'de rejim güçlerinin saldırdığı Barada Vadisi'nde, yaralı muhalif savaşçıların ve sivillerin tahliyesi sona erdi. Bölgeden sabah saatlerinde çıkan 70 yaralı muhalif ile 800 sivilden oluşan son kafile tahliye konvoyu da İdlib kırsalına ulaştı.

 Barada Vadisi'nden çıkan muhalif ve siviller, İdlib'teki Sermin, Eriha ilçesi ile Serakib'teki Deyr Hasan çadırkentine yerleştirildi.

Esed rejimi ve askeri muhalifler arasında bölgenin boşaltılmasına ilişkin anlaşmaya varılmasının ardından dün yaralı muhalifler ve sivillerden oluşan bin 300 kişilik ilk grup, 42 otobüs ve 11 ambulansla İdlib kırsalına ulaşmıştı. Bölgeden anlaşmayı kabul eden yaklaşık iki bin yüz kişinin tahliye edildiği tahmin ediliyor.

Vadinin etrafında konuşlu askeri muhalifler de içerdeki muhaliflerin çıkmasından 48 saat sonra bölgeyi terk edecek. Barada'da yaşamaya devam etmek isteyenlerin ise rejimle uzlaşarak, bölgelerinde kalabilecekleri duyurulmuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.