PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1320.48%
  • DOLAR32.475-0.17%
  • EURO34.6280.06%
  • STERLİN40.187-0.44%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakanlık "kayıp depremzede çocuklar" haberini yalanladı
Bakanlık "kayıp depremzede çocuklar" haberini yalanladı

Bakanlık "kayıp depremzede çocuklar" haberini yalanladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca deprem bölgesinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların kaçırıldığı ve bu açıklamaların bakanlık tarafından doğrulandığı yönündeki iddiaya yalanlama geldi.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca 6 Şubat tarihinde yaşanan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilemiş olduğu bölgede kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve bu yöndeki açıklamaların bakanlıkça doğrulandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Kayıp depremzede çocukların kaçırıldığı iddiaları yalanlandı

Bakanlık tarafından yapılan yazılı paylaşımda, kimi basın yayın organlarında, "Adıyaman'da kayıp depremzede çocuklar için 'kaçırıldı' endişesi: Beyaz aracın sırrı" isimli haberlerin yer aldığı kaydedilerek şu bilgilendirme paylaşıldı:

"Haberin içerisinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve yapılan açıklamaların bakanlığımız tarafından doğrulandığı iddiası hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Deprem bölgesinde ailesi ve yakınlarına ulaşılamayan refakatsiz çocuklara dair bilgiler son derece şeffaf ve açık bir şekilde düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Vatandaşlarımızın resmi kurumların yaptığı açıklamalar dışında bu iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.