PİYASALAR

  • BIST 1009756.581.16%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. Bakan, işsize müjdeyi verdi
Bakan, işsize müjdeyi verdi

Bakan, işsize müjdeyi verdi

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, işverenin istihdam yükünü hafifleterek, daha çok istihdama teşvik edileceğini, böylece işsizlerin daha kolay iş bulmalarının destekleneceğini açıkladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt'taki bir restoranda düzenlenen toplantıda, yerel gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, işsizlik oranlarında artış olduğuna değinerek, istihdam projeleriyle ilgili bilgi verdi.

İşsizlik oranın 11,8'e yükseldiğini dile getiren Müezzinoğlu, "1-1,5 milyon kişiye yeni istihdam alanına teşvik geliyor. İŞKUR bünyesinde bu anlamda kadınlarımız, engellilerimiz, dezavantajlı gruplar dahil, 1 milyon gencimize, asgari ücret üzerinden maaşının yarısı bizden olacak. Patrona 'Yarısını İŞKUR veriyor, diğer yarısını senden talep ediyorum.' diyecek. Dolayısıyla bu anlamda hem istihdam edecek olanın maliyetlerini düşürüyoruz hem de istihdama talip olan gençlerimize ve kadınlarımıza, engellilerimize 1 yıl süresince, 890-900 lira ücreti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak genç ve dezavantajlı gruplarımıza destek olarak 1 yıl süresince vereceğiz. Dolayısıyla hem işverenin istihdam yükünü hafifleterek, daha çok istihdama teşvik edeceğiz hem de işsiz kardeşlerimizin daha kolay iş bulmalarına destek olacağız." diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.