PİYASALAR

  • BIST 1009089.580.11%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. Bakan Işık'ın 'Hayal kırıklığı' açıklaması
Bakan Işık'ın 'Hayal kırıklığı' açıklaması

Bakan Işık'ın 'Hayal kırıklığı' açıklaması

A+A-

Milli Savunma Bakanı Işık, Yunanistan'ın verdiği kararın tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmeme kararına ilişkin, "Maalesef aylar süren yargılamanın sonunda Yunanistan'daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır. Açıkça söylüyorum, bu bir yargı kararı değildir, bu karar yargısal adalet dağıtan bir karar değildir. Bu karar siyasi bir karardır. Yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu. Yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi ve bu 8 kişinin behemehal Türkiye'ye iade edilmesidir." dedi. 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin iade edilmemesi kararını hayal kırıklığı olarak tanımlayan Işık, "Bizim, komşu ülkemiz Yunanistan'dan en tabii beklentimiz, bunların bir an önce Türkiye'ye iade edilmeleri, Türk yargısının önüne çıkarılmaları ve eğer masumsalar yargı önünde aklanmaları, masum değillerse de gereken cezayı almaları. Maalesef aylar süren yargılamanın sonunda Yunanistan'daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır." diye konuştu.

Yunanistan'ın bugüne kadar PKK ve DHKP-C konusundaki tavrının da Türkiye açısından hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Işık, " Yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi ve bu 8 kişinin behemehal Türkiye'ye iade edilmesidir. Türkiye olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.