PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Bakan Işık, 'Dünyaya çağrımız, terör konusunda Türkiye ile işbirliği yapmalarıdır' dedi
Bakan Işık, 'Dünyaya çağrımız, terör konusunda Türkiye ile işbirliği yapmalarıdır' dedi

Bakan Işık, 'Dünyaya çağrımız, terör konusunda Türkiye ile işbirliği yapmalarıdır' dedi

A+A-

Milli Savunma Bakanı Işık, Almanya'ya


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Edirne Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayinde önemli projeleri hayata geçirdiğini, bunun yanı sıra; Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını minimize edecek adımların atılmakta olduğunu söyledi. 

Bakan Işık, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Yunanistan tarafından iade edilmemesi kararının da siyasi olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Işık, şunları kaydetti:

''Yunanistan'ın tavrını anlamamız mümkün değil. NATO'da bizim müttefikimiz. Her şeyden önce de komşumuz. İyi komşuluk açısından kendilerinin de terör örgütü olarak saydığı teröristi Türkiye'ye iade etmemesinin izahı olamaz. Bugüne kadar hiçbir terör örgütü üyesini Türkiye'ye iade etmediler. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Terör küreselleşmiştir ve terörle mücadelede de iş birliği olmazsa olmazdır. Hiçbir ülke 'terör bana zarar vermez' diye düşünmemelidir. Teröristlere müsamaha eninde sonunda kendisine bedel ödettirir. FETÖ üyesi olduğunu düşündüğümüz 8 kişinin Türkiye'ye iade edilmemesi kabul edilemez. Bu karar siyasi bir karardır. Yunanistan'ın bu kararı tekrar gözden geçirmesi ve bu kişilerin iadesini bir an önce sağlanması gerekir. İyi komşuluk ilişkileri içerisinde çözülmesini istiyoruz eğer bu olmaz ise Türkiye her türlü konuyu değerlendirilecektir.''

Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan askerlere de değinen Bakan Işık, Almanya'nın bu konuyu çok dikkatli değerlendirmesini ve kesinlikle bu başvuruları kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş yapının mensubu olduğu iddia edilen kişilerin, Almanya tarafından himaye edilmesini "Kabul edilemez" olarak değerlendiren Işık, ''Bu kesinlikle kabul edilemez ve çok önemli sonuçlar doğuracak bir durum olur. O açıdan bütün dünyaya çağrımız terör konusunda Türkiye ile iş birliğini artırması. Türkiye bu noktada samimi ve terör örgütleriyle çok ciddi bir mücadele vermektedir. Türkiye yalnız bırakılmamalıdır. Bugün Türkiye yalnız bırakılırsa, yarın kendilerinin de yanlarında bulunacak ülke kalmayabilir. Almanya'dan beklentimiz iltica başvurularını kesinlikle kabul etmemesidir.'' diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.