PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2301.0891.11%
  • DOLAR32.3480.3%
  • EURO35.1090%
  • STERLİN41.0610.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Bozdağ açıkladı: Tam bin 360 dava
Bakan Bozdağ açıkladı: Tam bin 360 dava

Bakan Bozdağ açıkladı: Tam bin 360 dava

A+A-

Adalet Bakanı Bozdağ, bugüne değin Türkiye genelinde FETÖ hakkında bin 360 dava açıldığını söyleyerek Trump yönetimine FETO mesajı gönderdi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muğla Adliyesini ziyaretinde Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bozdağ, Adliye ziyaretinin ardından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıkların yargılanacağı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda oluşturulan mahkeme salonunda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, FETÖ hakkında bugün itibarıyla Türkiye genelinde bin 360 davanın açıldığını, iddianamalerin tamamlanmasıyla da yeni davaların ortaya çıkacağını söyledi.

Bakan Bozdağ, "Yargılamaların adil olması, hukuka uygun bir şekilde görülmesi ve sonuçlandırılması, milletimizin beklediği şekilde hukuka uygun biçimde bunların sonuçlandırılması, milletimizin gözü önünde yapılacak yargılamalarla sağlanacaktır. Bunu herkes yakından takip ediyor, Adalet tecelli edecek ve yerini bulacaktır." diye konuştu.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün tüm aşamalarında terörist Fetullah Gülen olduğunu vurgulayan Bozdağ, bu konuda Türk halkında ya da herhangi bir kimsede tereddüt bulunmadığının altını çizdi.

Bu konuda ABD makamlarında Türkiye'den daha fazla bilginin bulunduğuna inandığını ifade eden Bekir Bozdağ, şu değerlendirmesinde bulundu:

"Bugüne kadar ABD'ye iletilen geçici tutuklama taleplerine ilişkin dosyalarda Fetullah Gülen ile ilgili dosya kadar sağlam bir dosya olduğunu ben zannetmiyorum. O kadar sağlam delillerle donatılmış bir dosyadır ancak bugüne kadar olumlu bir gelişme maalesef arzu ettiğimiz istikamette olmadı. Umarız ki yeni başkan döneminde Türkiye ABD ilişkileri farklı bir seyir izler, olumlu bir dayanışma ve iş birliği olur. Şu ana kadar yapılan açıklamalara baktığımızda da Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklanması konusunda olumlu gelişmeler olabileceği sinyalini veriyor. Ancak somut adımları görmeden bu konuda bir şey söyleme imkanı da yoktur. ABD'de Türkiye aleyhine faaliyette bulunan bir terör örgütünün herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın faaliyetlerine devam etmesi, kabul edilebilir bir şey değildir."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.