PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2501.230.69%
  • DOLAR32.5680.11%
  • EURO34.7720.11%
  • STERLİN40.301-0.78%
  1. HABERLER

  2. Bakan Akdağ, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi'nin açılacağı tarihi açıkladı
Bakan Akdağ, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi'nin açılacağı tarihi açıkladı

Bakan Akdağ, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi'nin açılacağı tarihi açıkladı

A+A-

Sağlık Bakanı Akdağ, Mersin Şehir Hastanesi'nin 3 Şubat Cuma günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de, Avrupa ayarında olduğunu söylediği Mersin Şehir Hastanesi'nin 3 Şubat Cuma günü 14.30'da Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da katılacağı resmi törenle açılacağını söyledi.

Şehir hastanelerinin sahip olduğu teknoloji kadar zihniyet değişimi olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, sağlıkta dönüşüm programının 2. döneminde, 2. fazın şehir hastaneleri dönemi olacağını söyledi. "Mersin Şehir Hastanesinin ayarında bir hastaneyi bugün Avrupa'da bulamazsınız. Belki Amerika'da benzer hastaneler var. Böylesine bir zihniyette yaklaşımda bu hastaneyi inşa ettik ve inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuşan Akdağ,  2017 yılı içinde 6 ile 8 hastanenin hizmete sokulacağının müjdesini verdi. Mersin'den sonra Yozgat'ta, ondan sonra Isparta'da, daha sonra yıl sonuna doğru Ankara Bilkent'teki hastanenin hizmete açılacağını söyledi.

Gecikmelerle ilgili olarak Bakan Akdağ,  "Bu işlerde 2-3 ay çok tabii işler. Gerçekten bir hastaneyi hele hele böylesine devasa bir hastaneyi hizmete sokmak kolay bir iş değil. Siz geri planda mutfakta yapılan işleri bilseniz. Yüzlerce arkadaşımız gece gündüz 3 vardiya çalışıyorlar. Söylediğim gibi 1 ameliyathaneye hasta almanız için o ameliyathanenin nem oranından tutun havada asılı toz miktarına, ısısına varıncaya kadar her türlü şartları çok dikkat ve kontrol ediliyor olmalı. Bunlar önceden testlere tabi tutuluyor. Hastanenin birçok bölümü böyle. Böyle bir hastaneyi bu kadar kısa sürede tamamlamak ve vatandaşın hizmetine sunmak her ülkenin başarabileceği bir iş değil. Bu ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin, sağlıkta büyük bir muvaffakiyet yakalamış olan bir ülkenin işidir. Allah'a şükür biz de bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.