PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakan Akar açıkladı! İşte Pençe Harekatı'nda son rakamlar..
Bakan Akar açıkladı! İşte Pençe Harekatı'nda son rakamlar..

Bakan Akar açıkladı! İşte Pençe Harekatı'nda son rakamlar..

"27 Mayıs'tan bugüne kadar 61'i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir." Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törende açıkladı.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcıları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen  katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Irakın kuzeyinde 143 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar:  "Irak'ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Milli Savunma Bakanı Akar, terörü bitirmedeki kararlılıklarını ifade eden "Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor, devam edecek. 27 Mayıs'tan bugüne kadar 61'i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifade etti.

 

Milli Savunma Bakanı sözlerine şöyle devam etti:

 "TSK Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, mavi vatanımızda ve semalarımızda devletimizin bekası, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için mücadele ederken aynı anda NATO, AB, BM ve AGİT bünyesindeki görevlerini de başarıyla yerine getirmekte, bölgesel-küresel barış ve istikrara katkı sağlamakta, başta NATO olmak üzere  uluslararası ortamda saygın ve seçkin yerini korumaktadır."

Peygamber ocağı olarak da bilinen TSK'nin milli, manevi ve mesleki değerleriyle akıl ve bilim ışığında, Anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu belirten Bakan Akar, "En büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu güvene layık olmaktır. Kahraman ve fedakar silah arkadaşlarımın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asil milletimizin sevgisine ve güvenine layık olacaklarına yürekten inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

Bakan Akar ve komutanlar daha sonra şehit aileleri, gaziler ve onların yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.