PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Bakan açıkladı: O Aile Danışma Merkezleri kapatılacak
Bakan açıkladı: O Aile Danışma Merkezleri kapatılacak

Bakan açıkladı: O Aile Danışma Merkezleri kapatılacak

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, sokak aralarında aile danışma merkezi levhasıyla iş yapan merkezlerin kapatılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AA Editör Masası'nda yaptığı açıklamada,  "Boşanma sürecinde danışmanlığımıza başvuran 7 bin 500 çiftimizden yaklaşık yüzde 38'i evliliğini devam ettirme kararını aldı." dedi. 

Bakan Kaya, yeterli ehliyete sahip olmayan, çiftlerin büyük oranda boşanmasına sebep olan, aile danışma merkezi levhalı merkezlerden bahsederek bunların kapatılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. "İstanbul'da görüyorum mahalle, sokak aralarında aile danışma merkezi levhasıyla iş yapan merkezler var. Bize buralar hakkında çok fazla ihbar geldi. Buraya giden çiftlerin hep boşanarak çıktığına yönelik gelen ihbarlar üzerine denetimlere başladık. Gerçekten birçok yerin ehil olmayan kişiler tarafından açıldığını gördük. Aile danışmanlığı sertifikası dahi olmayan, üniversite mezunu dahi olmayan, denklik almış bir diploması olmayan kişiler tarafından bu merkezlerin işletildiğini gördük. Bu konuda önlem almaya başladık, denetimlerimiz hızlı şekilde devam ediyor. Yetkin kişiler tarafından açılmayan ve ruhsatlandırılmayan yerlerin kapatılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.



.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.