PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Bakan açıkladı: Gençler en az bir spor dalında lisans alacak
Bakan açıkladı: Gençler en az bir spor dalında lisans alacak

Bakan açıkladı: Gençler en az bir spor dalında lisans alacak

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Okullardaki hiçbir gencimiz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı." dedi


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde 6. Ekonomik ve Sosyal Konseyi (EKOSOK) Gençlik Forumu kapsamında New York'taki temaslarını Türk gazetecilere değerlendirdi.

BM ve BM Kalkınma Programı'nın üstlendiği gençlik ile ilgili forumda Türkiye'yi ve gençleri temsil ettiklerini belirten Kılıç, bu toplantılarda dünya genelindeki genç nüfusun sorunları ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin yakalanması için çalışmaların müzakere edildiğini anlattı.

Tüm dünya devletlerinin genç nüfusunun daha iyi gelişmesi ve eğitimi için bir çaba içinde olduğunu ifade eden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı ile geçen sene imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalar yürüttüğünü anlatarak şöyle devam etti:

"Okullardaki gençlerimizin, çocuklarımızın spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son noktasına gelindi. Yönetmeliklerin oluşturulması için yapılan bu çalışmadan sonra ikinci öğretim döneminde 5. sınıfta bu işe hızlı bir şekilde girişeceğiz. Hiçbir gencimiz ve çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.