PİYASALAR

  • BIST 1009056.112.83%
  • ALTIN2300.9651.1%
  • DOLAR32.3130.21%
  • EURO35.1120%
  • STERLİN41.0320.55%
  1. HABERLER

  2. Bahçeli: Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir
Bahçeli: Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir

Bahçeli: Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir

A+A-

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayrağının Barzani'nin Türkiye ziyaretinde göndere çekilmesine de sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Barzani'nin ziyareti üzerine Atatürk Havalimanı'nın bayrak direğine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. IKBY adı altında Irak bayrağı ile asıldığı görülmüştür. Bu Irak'ın kendi iç meselesidir. Ancak bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir. Bir bürokrat şuursuzluğu mudur yoksa bir komplo mudur? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Bizim Barzani'nin bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur." ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Bu vatanda fazlası ile silahlı ve kanun dışı hareketler görülmüştür. Buna artık nokta konulmalı. Darbenin haksızlık ve hukuksuzluğun sineye çekilmesi bunu kabullenmektir. Darbe varsa demokrasi yoktur.28 Şubat post modern müdahalesinin üzerinden geçen 20 senenin nelere neden olduğu gizlenemeyecek kadar ortadır. Demokrasiye şartsız sahip çıkmak hepimiz için kaçılmaz bir sorumluluktur. 15 Temmuz'da darbenin ne olduğuna hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz darbelerin tarihimizin en karanlık halkasıdır.

'KARARGAH RAHATSIZ' TARTIŞMALARI

El Bab'da Türk halkının onur mücadelesini veren Türk askeridir. Bu kadar sorunumuz varken Türk Silahlı Kuvvetlerinin anlamsız tartışmaların içine çekilmesi son derece anlamsızdır. TSK çok yara almış, hırpalanmıştır. FETÖ'nün emniyet ve adaletteki ayaklarıyla Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk gibi sözde davalar ve 15 Temmuz fazla söze yer bırakmamaktadır. Hürriyet gazetesi tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz'daki tavrı ile dikkat çeken bir bayan gazetecinin suçlanması da bizim için tuhaftır.

DOĞRU OLAN TSK'NIN RAHATSIZ OLDUĞU KONULARI HÜKÜMETE AKTARMASI

TSK ile bazı eleştirilere nasıl baktığı ortaya çıkmıştır. Elbette olması gerekeni, doğru olanı Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu konuları hükümete iletmesidir. TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hassasiyetlerini aktarması doğaldır. Dün Genelkurmay Başkanı önce Başbakan, ardından da Cumhurbaşkanı ile görüşmüş; olan biteni açıklamış olması gerekmektedir. Eğer paylaşmış ve sonuç alamamışsa bir sorun var demektir. Doğrudan medya ile kamuoyuyla iletişime geçilmişse bir sorunun delaletidir.

ASKER BİZİM, DEVLET BİZİM, HÜKÜMET BİZİM

Çözümsüzlüğün nedeni nedir? TSK'nın imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi neden çok görülmektedir. Medya üzerinden başlatılan karalama kampanyası doğru mudur? Başörtüsü yasağı kaldırılacaksa niye Genelkurmay'ın görüşü alınmaz? Bizim de sorularımız vardır ama bunun ne yeri ne zamanıdır. Huzur kaçarsa tutamayız, istikrar giderse geri getiremeyiz. Ne yapalım çatışıp, çürüyelim mi, kucaklaşıp kardeşçe mi yürüyelim. FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD/YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye'ye yöneltmişken iç sorunlar gaflettir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye çanak tutan asla bizden değildir. Zarar ziyan büyüktür, Türkiye henüz yoğun bakımdan çıkamamıştır. Bunca patırtı gürültüye ne gerek vardır? Paylaşılmayan nedir? Geçmişten ders alınmadı mı? Milli uzlaşma, anlaşma her seviyede olması gerekirken, bu güvensizliğin gerçek manasını nasıl yorumlayalım? Devletteki çatlak sesler düşmanları sevindirecektir. Türkiye, ecdadımızın aziz şehitlerimizin mirası değil midir?

ABD İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR 

Rakka'daki DAEŞ varlığına nasıl operasyon yapılacağı belirsizdir. ABD ikiyüzlü davranarak hem nalına hem mıhına vurulmaktadır. Büyük çoğunluğunu YPG'nin teşkil ettiği SGD, ABD'den silah alarak bölgenin çıban başı haline gelmiştir. ABD dönmüş dolaşmış, PKK/YPG ile suç ortaklığına heves etmiştir. Herkes DAEŞ'den şikayetçidir. Ancak YPG'nin terör örgütü sayılmayarak teröre cansuyu verilmektedir. 
Türkiye aktif olarak sahada olmazsa bölücülüğe karşı durmak imkansızlaşacaktır. Türkiye Fırat Kalkanı harekatını sonuçlandırmalıdır. Irak ve Suriye gerçekleri milli ve jeopolitik durumla yorumlanmalıdır. Güvenli bölgenin kurulmasına öncülük ederek, saldırı hazırlıklarını odağında yok etmelidir. MHP devletin ve Türk askerinin kaya gibi ardında duracaktır. 

BAYRAK TEPKİSİ: SKANDAL, AYMAZLIK, REZALET

Barzani'nin ziyareti üzerine Atatürk Havalimanı'nın bayrak direğine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. IKBY adı altında Irak bayrağı ile asıldığı görülmüştür. Bu Irak'ın kendi iç meselesidir. Ancak bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir. Bir bürokrat şuursuzluğu mudur yoksa bir komplo mudur? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Bizim Barzani'nin bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur. Türkiye'ye kefen biçen çürümüşün ağırlanması milli vicdanı rahatsız etmiştir."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.