PİYASALAR

  • BIST 10010335.760.65%
  • ALTIN2453.0160.96%
  • DOLAR32.221-0.08%
  • EURO34.753-0.12%
  • STERLİN40.409-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan güçlü Türkiye için reçete
Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan güçlü Türkiye için reçete

Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan güçlü Türkiye için reçete

A+A-

Yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, sanat ve edebiyatın birleştirici bir güç olduğunu ve ülke bütünlüğünde çok önemli bir yeri olduğunu açıkladı.


Yenikapı Haber'e açıklamalarda bulunan Yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, "Ülkemizdeki birlik ve beraberliği korumanın tek yolu, birbirimizi sevmek, anlamak ve sanata tutunmak." dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN YOLU SANAT VE EDEBİYATTAN GEÇİYOR

"Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardayız. Güçlü Türkiye'yi var etmek istiyorsak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının huzurlu mutlu ve barış içinde yaşamasını arzu ediyorsak. O zaman ortak paydalarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Edebiyat ve sanat bunun için en önemli araçlardan biri, sanatın gücü, edebiyatın gücü ve insanları dönüştürme gücü her zamankinden çok daha önemli. Biz sanatçıların toplumun birlik ve beraberliğini tesis etme yolunda, kardeşliğin daha da büyütülmesi noktasında gayretli olmamız lazım. Kendi kadim tarihimizden kültürümüzden bizi var eden değerlerden yola çıkarak evrensel bir okuma geliştirip birlik ve beraberliğimizi bunun üzerine kurgulamamız lazım bütün dünyada merhametin ve muhabbetin yok olduğu, yakın coğrafyalarda uzak coğrafyalarda kanın göz yaşının her geçen gün biraz daha arttığı, insanların sevgisizleştiği ve Küresel sömürü düzeninin arttığı günümüzde ülkemizdeki birlik ve beraberliği korumanın tek yolu, birbirimizi sevmek, anlamak ve sanata tutunmak."

"DÜNYA KİMSEYE KALMAZ"

Her zamankinden daha çok daha fazla anlamak, hissetmek ve empati yapmak. Birbirimizi anladıktan ve ortak noktalarımızı keşfettikten sonra bu ülkenin yıkılması, bölünmesi ve parçalanması mümkün değil, sanat bu noktadaki en büyük aracımız, Edebiyat bu noktadaki en büyük silahımız sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.


Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.