PİYASALAR

  • BIST 10010739.570.9%
  • ALTIN2511.2690.28%
  • DOLAR32.2120.03%
  • EURO35.01-0.23%
  • STERLİN40.955-0.15%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Okulda şiddete doğrudan tutuklama
Okulda şiddete doğrudan tutuklama

Okulda şiddete doğrudan tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda şiddetin önlenmesi için Meslek Kanunu taslağında sert önlemler öngören teklifler getireceklerini açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM'ye gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında öğretmene karşı işlenen suçlarda direkt tutuklama olacağını, cezaların %50 artacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili 4 eğitim sendikasının başkanlarıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Bu konuda bizzat Cumhurbaşkanımız, sürecin sonuna kadar takipçisi olmamız konusunda bizleri talimatlandırdı. Bakanlık olarak bizler de bu tür olaylarla karşı karşıya kalan arkadaşlarımızla ilgili başta yargı süreçlerini bizzat müdahil olup takip etmek olmak üzere alabileceğimiz bütün tedbirlerle birlikte alıp her türlü adımı atmaya kararlıyız" dedi.

CEZALAR %50 ARTACAK

Bakan Tekin, öğretmenlik Meslek Kanunu sürecinde eğitim çalışanlarına ve öğretmenlere şiddetle ilgili yasal düzenleme hazırlıklarına ilişkin de bilgi vererek şöyle konuştu: "Hazırladığımız öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili olarak hükümlere taslakta yer verdik. Bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik. Bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini talep ettik. Bu fiillerin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlerin tutuksuz yargılanmasının yolunun kapatılmasını talep ettik. Bir de kanun metninde özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının da görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayımlarını teklif ettik. Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecek. Tüm siyasi partilerin bu sürece sahip çıkacağından eminim."

'OKULLAR TATİL DEĞİL'

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler dün ilk derse girmedi, bugün ise iş bırakma kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ise sosyal medyada yayılan 'okullar tatil' iddiasına yanıt verdi. MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini belirterek bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.