PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2305.1591.28%
  • DOLAR32.3150.23%
  • EURO35.0940.09%
  • STERLİN41.0060.55%
  1. HABERLER

  2. Bağdadi'den tarihi itiraf!
Bağdadi'den tarihi itiraf!

Bağdadi'den tarihi itiraf!

A+A-

Terör örgütü DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi, örgütün halen güçlü olduğu bölgelerdeki militanların bir ses kaydı göndererek yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı.


Bağdadi'nin, Musul'daki kayıplarının ardından örgüte ses kaydı yolladığı, kayıtta yenilgiyi kabul ederek militanlarına bütün bölgelerde dağlara çekilmeleri talimatı verdiği iddia edildi.

EL BAB'DAN SONRA...

DEAŞ kurulduğu günden bu yana ilk defa yenilgiyi kabul etti. Fırat Kalkanı Operasyonu'na kadar Irak ve Suriye'de istediği gibi hareket eden, ilk büyük yenilgisini önce Cerablus'ta, ardından da "Kıyamet Savaşı" yaşanacak dediği Dabık'ta yaşayan ve nihayet El Bab'ı da Türk ve ÖSO askerlerine kaptıran örgüt, elinde kalan Rakka ve Musul'dan da çekilmeye karar verdi.

"YENİLGİYİ KABUL EDİYORUZ"

İddia, Irak'ta yayın yapan bir yerel kaynaktan geldi. Ninova'da Al Sumaria kaynaklı habere göre DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi, örgütün halen güçlü olduğu bölgelerdeki militanların bir ses kaydı göndererek "yenilgiyi kabul ettiklerini" açıkladı.

"BÜTÜN MİLİTANLAR DAĞLARA ÇEKİLSİN"

Özellikle Musul'da yaşadıkları kayıpların büyük olduğunu ve daha büyük kayıplar vermek istemediklerini söyleyen Bağdadi militanların güçlerini toplamak ve savaşmaya devam edebilmek için "dağlara çekilmeleri" talimatı verdi.

HOPARLÖRLERDEN YAYINLANIYOR

Örgüt işgalindeki bazı bölgelerde de konuşmanın hoparlörlerden yayınlandığı, konuşmanın DAEŞ'liler arasında "veda konuşması" olarak değerlendirildiği iddia edildi.

YENİ BİR TAKTİK OLABİLİR

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı resmi kaynaklar tarafından doğrulanmazken, örgütün yeni bir taktik olarak bu haberleri yaymış olabileceği de öne sürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.