PİYASALAR

  • BIST 1009089.860.11%
  • ALTIN2324.4190.76%
  • DOLAR32.3610.12%
  • EURO34.929-0.4%
  • STERLİN40.933-0.35%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycanlılardan Erdoğan'a destek geldi
Azerbaycanlılardan Erdoğan'a destek geldi

Azerbaycanlılardan Erdoğan'a destek geldi

A+A-

Dünya Azerbaycanlılar Asamblesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyada barışın korunması için teröre karşı gösterdiği mücadeleyi desteklediklerini açıkladı.


Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar Asamblesi forumu sonuç bildirisi Ameron Hotel Regent'te gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden temsilcilerin katıldığı etkinlikte okundu. Toplantıda, Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BM) ve Almanya'ya da terörle etkin şekilde mücadele etme konusunda çağrıda bulunuldu.

Dünya Azerbaycanlılar Asamblesi Başkanı Rashad Guliyev, uluslararası alanda faaliyet gösteren derneklerinin amacının Azerbaycan ile dünya ülkeleri arasında diplomasi bağının kurulması, aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Azerbaycan Türklerinin milli meselelerine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Guliyev yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Türk devleti Azerbaycan devleti olarak zaten her zaman bizim yanımızdadır. 25 yıldır Azerbaycan tarihi bir işgale maruz kalmıştır, tarihimiz sahtekarlığa maruz kalmıştır. Ülkemizin yüzde 20'si işgal edilmiştir. Türk devlet başkanları her zaman bizim yanımızda olmuşlardır. Özellikle gördüğünüz gibi son NATO toplantısında Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasında Ermeni milletvekillerine cevabı, Sayın Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları, devletimize her tarafta destek oluyorlar. Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın ayrı ayrı sorunları yoktur, bizim sorunumuz hep birdir beraberdir. Biz sorunlarımızı ancak birlikte çözebiliriz."

Forumun sonuç bildirgesini okuyan Guliyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada barışın korunması için teröre karşı mücadelesini desteklediklerini belirterek, Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BM) ve Almanya'ya da terörle etkin şekilde mücadele etme konusunda çağrıda bulunuldu.

Soykırım ve Terör Uzmanı Sefa Yürükel ise konuşmasında terör ve soykırım kavramlarının ikiz kardeş olduklarını, bu kavramlarının bazı egemen güçler tarafından kirli emellerine ulaşmak amacıyla kullanıldığını söyledi.

Tüm gün süren forumda, terör, soykırım ve diaspora başta olmak üzere çeşitli konularda uzmanlar konuşmalar yaptı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.