PİYASALAR

  • BIST 1009533.70.03%
  • ALTIN2486.2380.59%
  • DOLAR32.50.18%
  • EURO34.7990.25%
  • STERLİN40.650.22%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Av tüfeğine yeni düzenleme
Av tüfeğine yeni düzenleme

Av tüfeğine yeni düzenleme

A+A-

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre OHAL süresince, bazı silahların uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzerliği sebebiyle yaşanabilecek sıkıntılar dolayısıyla av silahlarının yasaklandığı bildirildi.


İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, OHAL süresince M-16, AK-47 (kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerini taşıyanlarla ilgili avcı-terör örgütü mensubu ayırımı konusunda tereddütler yaşanabileceği, uzun namlulu ve tam otomatik harp silahına benzerliğin yanlış anlamalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceğinin, bu nedenle yasaklanmasına karar verildiği bildirildi. 

Açıklamada, kentte meydana gelen terör eylemleri de dikkate alınarak, genel güvenlik ve kamu düzenini korumak, meydana gelebilecek müessif olayları önlemek amacıyla M16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin mülki sınırlar içerisinde taşınması ve kullanılmasının 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin (i) bendi hükmüne istinaden OHAL süresince yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.