PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2511.6831.11%
  • DOLAR32.5750.1%
  • EURO34.7760.15%
  • STERLİN40.378-0.58%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Astana öncesi hazırlık görüşmeleri sürüyor
Astana öncesi hazırlık görüşmeleri sürüyor

Astana öncesi hazırlık görüşmeleri sürüyor

A+A-

Astana'da Suriye konulu üçüncü toplantı öncesinde ön görüşmeler taraflar arasında başladı.


Kazakistan'ın başkenti Astana'da üçüncüsü düzenlenecek Suriye konulu toplantı için ön görüşmeler  Türkiye, ABD, Rusya ve İran heyetleri arasında sürüyor. 

Esed rejimi, Rusya, İran ve ABD heyetleri arasında dün başlayan ön görüşmeler, bugün Türk heyeti ve muhaliflerin de katılımıyla devam ediyor.

Ön görüşmelerin tamamlanmasının ardından toplantının başlaması bekleniyor. Ürdün heyeti de toplantıya gözlemci olarak katılacak.

Suriye'de askeri muhalefetin sözcüsü Usame Ebu Zeyd, ön görüşmeler esnasında yaptığı açıklamada Rusya ve İran'ın Esed rejimini desteklemeyi sürdürdüğünü, bu durumda görüşmelerden olumlu sonuç alınamayacağını ifade etti.

Ebu Zeyd, "Şimdilik gündemle ilgili görüş ayrılıkları var. Bu da toplantının başlamasını etkiliyor. Şimdiye kadar Rusya'nın ciddiyetini görmedik. Sahada saldırılar durmazsa sanırım Astana görüşmelerinin son turu olacak. Başarılı olması için Rusya'nın bize verdiği ateşkesin uygulanması ve tutukluların serbest bırakılması sözlerini tutmasını talep ediyoruz."

Askeri muhalefet heyeti başkanı Muhammed Alluş da "Umuyoruz ki bugünkü toplantıda pratik bir karar alınır. Ateşkes, insani durum ve tutuklular için olumlu olur. Aksi takdirde bu görüşmelere katılımlar anlamsız." dedi.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.