PİYASALAR

  • BIST 1009883.921.72%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Aslan Pençesinin Faydaları
Aslan Pençesinin Faydaları

Aslan Pençesinin Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Aslan Pençesi hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Aslan Pençesi nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Aslan Pençesi tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Aslan pençesi yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde eski kabilelere kadar dayanan kullanıma sahiptir. Alternatif tıbbın süre gelen doğal harikaları arasında yer almakta olan aslan pençesi halk arasında “aslan kulağı, kadın mantosu, aslan otu, tavşan ayağı”isimleri ile anılmaktadır. Güzel görünümü ve dişi yapısı ile özellikle ormanlarda, dağlık bölgelerde ve nemli bölgelerde sıklıkla yetişmektedir. Aslan pençesinin bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmesinin yanında özellikle “kadın hastalıkları” tedavisine yaygın kullanıma sahip doğal bitki kaynağıdır. Sarımsı ve yeşil renklere bürünmüş hali ile muazzam görünüme sahip aslan pençesi kadınların vazgeçilmez “şifa kaynağı” olmaktadır. Her ne kadar kadın sağlığında oldukça önemli bir rol oynasa da günümüzde yanlış kullanımlara açık olan ve mucizevi etkisinin kaybedilmesine neden olan sonuçlara sahip olduğunu görmekteyiz. Kadın hastalıkları doktorlarının ısrarla önermekte olduğu aslan pençesi her derde deva etkisi ile ağrılı ve sancılı oluşumları kısa sürede yok etmektedir.

Aslan Pençesi Otu Faydaları

Aslan Pençesinin Faydaları

Şifa kaynağı aslan pençesi bir çok hastalığa karşı “iyileştirici ve önleyici” etkiye sahiptir. Alternatif tıbbın yüzyıllardır kullanımına açık olan mucizevi bitki günümüzde modern tıbbın da destekleyicisi niteliğindedir. Aslan pençesinin içeriğinde yer alan “glikozit, eter, tanen, saponin, sepi maddeler,leonurin, alkaloitler, meyve asitleri, yağ asitleri, acı madde ve vitamin” açısından oldukça zengindir. Tüm bu içeriği sayesinde başlıca etkileri arasında “kadın hastalıkları, kalp hastalıkları, solunum yolları bozuklukları, mide hastalıkları, mevsimsel hastalıklar” tedavisinde oldukça etkili sonuçlar göstermektedir.

Adet bozuklukları tedavisinde sıklıkla kullanılmakta olan aslan pençesi, kadınlarda meydana gelen adet bozukluklarını karşı “adet düzenleyici” etkiye sahiptir. Adet kanamalarınızın gecikmesini yada erken görülmesini engellemekte olan aslan pençesi aynı zamanda adet dönemlerinde meydana gelen ağrı, sancı ve ruhsal bozuklukları hafifleterek bedenin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Günümüzde bir çok kadının problemi olan vajinal akıntı sorunlarına karşı “akıntı giderici” özelliğe sahiptir.

Üreme bozuklukları problemlerine karşı hastalık risklerini azaltmakta olan aslan pençesi üreme sorunu yaşamakta olan bireylerde oldukça olumlu sonuçlar göstermekte olduğu yapılan üroloji çalışmaları neticesinde desteklenmektedir. Erkeklerde “sperm kalitesini arttırıcı” özelliğe sahip olan aslan pençesi, kadınlar için “sağlıklı yumurtalık” etkileşimlerine yardımcı olmaktadır. Kadınlarda ki üreme probleminin başlıca nedeni yumurtalık bozukluklarını gidererek doğal yapısına kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Erkek bireylerde her ne ne kadar sperm arttırıcı özelliğe sahip olsa da “erkekler için riskli”bir bitkidir.

Kalp hastalıkları riskini azaltmaya sahip “saponin, sepi maddeler,leonurin” elementleri sayesinde kalp sağlığına katkısı oldukça büyüktür. Kalp hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen kalp ağrısı, kalp çarpıntısı ve kalp atış bozukluklarına karşı iyileştirici özelliğe sahip olan aslan pençesi tam bir “kalp dostu” olarak bilinmektedir.

Göz sağlığı açısından oldukça önemli mineralleri içerisinde barındırmakta olan mucizevi bitki göz hastalıklarının önüne geçmektedir. Günümüzde sıklıkla karşılaşmakta olduğumuz görme bozuklukları, göz sulanmaları ve göz hastalıklarına karşı engelleyici özelliğe sahip olan aslan pençesi aynı zamanda göz enfeksiyon riskini de azaltmaktadır. Tüm bu faydalarının yanı sıra gözlerde meydana gelen çapak ve şişkinlik oluşumlarını kısa sürede iyileştirerek gözün sağlıklı yapıya sahip olmasına destek vermektedir.

Aslan Pençesi Otu Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirmekte olan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan aslan pençesi vücut içerisinden bakteri ve mikrop atılımını hızlandırmaktadır. Zengin ursolik asitler sayesinde virüs barınmalarının önüne geçmekte olan aslan pençesi bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların vücuda girmesine duvar etkisi oluşturmaktadır. Aslan pençesi çayı tüketimi soğuk kış aylarında oluşabilecek hastalıklara karşı bağışıklık sistemini dinç tutmaktadır.

Kanser hastalıkları oluşum riskini azaltmakta olan aslan pençesi zengin “ursolik asitler, alkaloidler ve leonurinler” sayesinde tümör oluşumlarını ve bozuk yapıya sahip hücre çoğalmasının önüne geçmektedir. Bilimsel araştırmalar neticesinde kanser hastalıklarına karşı kalkan görevi göstermekte olduğu ve rahim kanseri, meme kanseri, yumurtalık kanseri başta olmak üzere bir çok kanser türünün engellendiği görünmektedir.

Zührevi hastalıklar ve deri bozukluklarından meydana gelen rahatsızlanmalarda “iyileştirici ve onarıcı” etkiye sahip aslan pençesi akne, sivilce ve leke oluşumlarının kısa süre içerisinde ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda onarıcı özelliği sayesinde deride meydana gelen tahriş, kaşıntı, iltihap, kızarıklık, kabarma oluşumlarının kısa süre içerisinde doğal yapısına kavuşmasına destek sağlamaktadır.

Mide hastalıklarına karşı “engelleyici ve iyileştirici” etkiye sahip olan aslan pençesi zengin mineral ve vitaminler sayesinde mide hastalıklarının önüne geçmektedir. Özellikle mide krampları, mide sancıları ve mide asit düzensizliği konusunda oldukça etkili içeriğe sahip olan aslan pençesi mide sağlığına tam destek sağlamaktadır. Bu yönü ile “mide dostu” olarak bilinmektedir.

Karaciğer hastalıkları oluşumu riskini azaltmakta olan aslan pençesi karaciğere bağlı olarak gelişen hastalıkların önüne geçmektedir. Özellikle karaciğer yetmezliği ve kanser oluşumlarına karşı engelleyici özelliği sayesinde karaciğerde meydana gelen iltihaplanmalar ve sulanmalara karşı koruyucu görev üstlenmektedir. Sigara tüketimine bağlı olarak gelişen karaciğer hastalıkları ve beraberinde karaciğer zedelenmelerine karşı onarıcı etkiye sahip aslan pençesi karaciğerde meydana gelen zararlı enzimlerin kısa sürede atılımına yardımcı olmaktadır. Bu özelliği sayesinde aslan pençesi “karaciğer dostu” olarak bilinmektedir.

Mevsimsel hastalıklara bağlı olarak soğuk kış günlerinde sıklıkla rastlanmakta olan soğuk algınlığı, grip, nezle oluşumlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmekte olan aslan pençesi vücut içerisinde ki mikrop ve bakterilerin idrar yolu ve terleme ile kolayca atılmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğinde yer alan elementler ve yüksek oranda meyve asidi sayesinde “idrar söktürücü” özelliğe sahiptir.

Aslan Pençesi Otu Faydaları

Aslan Pençesinin Diğer Faydaları

Hastalıklara şifa kaynağı olan aslan pençesi bitkisinin yüksek miktarda “glikozit, eter, tanen, saponin, sepi maddeler,leonurin, alkaloitler, meyve asitleri, yağ asitleri, acı madde ve vitamin” ile vücudun dengesini korumaktadır. Aslan pençesi bitkisinin faydaları arasında kanser hastalıkları, deri hastalıkları, kalp hastalıkları, kasın hastalıkları, karaciğer hastalıkları ve mevsimsel hastalıklarda iyi gelmektedir. Aslan pençesinin  aynı zamanda “adet düzenleyici ve akıntı giderici” özelliği ile kadın sağlığında önemli rol oynamaktadır.

  • Cinsel problemlerden dolayı meydana gelen hastalıkların kısa sürede önüne geçme özelliğine sahip aslan pençesi cinsel iktidarsızlığı ortadan kaldırmaktadır.
  • Ağız içerisinde meydana gelen semptomlara karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan aslan pençesi damak, dil ve diş sağlığına katkıda bulunmaktadır.
  • Doğal afrodizyak özelliği sayesinde cinsel hazzı arttırarak doğurganlık olasılığını oldukça yükseltmektedir.
  • Uyku problemi yaşamakta olan bireylere dinlendirici ve rahat uyku çekici özelliği ile ön plana çıkmaktadır.
  • Sinir sistemlerine bağlı olarak gelişen ruhsal bozuklukların önüne geçerek beyin sağlığını güçlü tutmaktadır.
  • Uyuşukluk, halsizlik, yorgunluk ve vücut direncinin kaybedilmesine karşı enerji verici özelliğe sahiptir.
  • Göğüs bölgesinde meydana gelen mevsimsel rahatsızlık ve sigara tüketimine bağlı enfeksiyon oluşumlarının hafiflemesini ve kolaylıkla atılmasına yardımcı olmaktadır.

Aslan Pençesinin Zararları

Hastalıklara deva niteliğine sahip olan aslan pençesinin saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli dozda ve uygun ayarda kullanılmaması durumunda vücut içerisinde yan etkilerin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Alerjik reaksiyonlara açık hale gelmiş vücutlarda aslan pençesi kullanımına çok dikkat edilmelidir.
  • Düzenli olarak ilaç kullanımı gerçekleştirmekte olan bireylerde ilaç etkisini azaltacak sonuçlar gösterebilir, beraberinde yan etkiler meydana getirebilir.
  • Kemoterapi tedavisi görmekte olan hastalar için kullanımı sakıncalı olarak görülmektedir.
  • Küçük çocukların için oldukça ağır maddeler içeren aslan pençesi kullanımı kesinlikle önerilmemektedir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde ki annelerin süt kesilmelerinin gerçekleşme sürecine kadar tüketimi öngörülmemektedir.

Aslan Pençesi Otu Faydaları

Tavsiyeler

Aslan pençesi kullanımına yukarıda da belirttiğimiz durumlar karşısında oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bir çok hastalığın tedavisinde bitkisel ürünlerin etkileşime girerek vücut sağlığına yardımcı olmadığı bilinmektedir. Özellikle yeterli dozda ve uygun ayarda aslan pençesi kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Aslan Pençesi Çayı Nasıl Demlenir?

Vücut sağlığınıza tam destek sağlayacak olan aslan pençesi çayınızı yeterli miktarda ve uygun sıcaklıkta karşım elde etmeniz oldukça önemlidir. Belirtecek olduğumuz malzemeler ile 4 kişinin içimine uygun şekilde aslan pençesi çayı elde edebilirsiniz. Kişi sayısına göre kullanılmakta olan malzemeleri göz kararı ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 10 gram kurutulmuş aslan pençesi
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Aslan pençesi çayınızın vücut sağlığınıza tam destek sağlaması ve komplikasyonları engellemesi adına tüketiminize uygun ayarda yapmanız ve taze olarak içmenizi tavsiye etmekteyiz. Öncelik olarak 5 su bardağı suyunuzu demlik içerisine kaynatınız. Kaynama noktasına ulaşmış olan suyunuza 10 gram aslan pençesi otunuzu ekleyiniz ve kısık ateşte 3 dakika pişiriniz. Pişirme işleminizin ardından aslan pençesi çayınızı 4 dakika dinlenmeye bırakınız. Dinlenme işlemleri ile beraberinde demleme süresi dolmuş olan karışımınızı süzerek içerisinde 2 yemek kaşığı bal eklentisi yapınız.

Aslan Pençesi Kürü Nasıl Yapılır?

Ülkemizde sıklıkla tavsiye edilen ve Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun yapmış olduğu araştırmalar neticesinde adet düzensizliği ve hormonel tüylenmelere karşı düzenli kullanımlarda etkileyici sonuçlar göstermekte olan aslan pençesi kürünü kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. Kürünüz için gerekli malzeme ve kullanım şeklini sizler ile detaylı olarak paylaşmaktayız.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı aslan pençesi
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

Demlik içerisinde yer alan suyunuzu kaynatınız ve kaynama noktasına ulaşmasının ardından 1 tatlı kaşığı aslan pençesi kurusunu ilave ediniz ve 10 dakika daha pişiriniz. Pişirme işleminizin tamamlanmasının ardından ılık olarak tüketiminin uygun hale gelmesi için bekleyiniz. Aslan pençesi kurularını su içerisinde ayırarak tüketimini gerçekleştirebilirsiniz. Kadınlar için tüylenme ve adet bozukluklarının önüne geçecek olan mucizevi kür ile kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar göreceksiniz. İbrahim Saraçoğlu’nun aslan pençesi kür tavsiyesi arasına bireylerin kürü 30 gün aksatmadan uygulaması ve 7 gün ara vermesi şeklinde belirtilmektedir. Bir hafta ara vermenizin ardından ikinci aya geçerek tekrar 30 gün düzenli kullanım sağlamanız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum