PİYASALAR

  • BIST 10010218.58-0.49%
  • ALTIN2444.7260.02%
  • DOLAR32.158-0.15%
  • EURO34.741-0.27%
  • STERLİN40.307-0.64%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asım Safitürk: Muhammed Fatih, meğer milletin çocuğuymuş
Asım Safitürk: Muhammed Fatih, meğer milletin çocuğuymuş

Asım Safitürk: Muhammed Fatih, meğer milletin çocuğuymuş

A+A-

Aylık Kadın ve Yaşam Dergisi Turuncu, Haziran sayısında Mardin Derik Kaymakamı iken şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk'ün baba ocağına konuk oldu. Baba Asım Safitürk, çocukluğundan itibaren şehit kaymakamı ve Derik'te yaşananları anlattı.


Turuncu Dergisi, Mardin Derik'te kaymakamlık ve Derik Belediyesinde kayyumluk görevini yaparken makam odasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu şehit edilen kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün Sakarya'daki baba ocağında anne ve babasını ziyaret ederek, şehit kaymakamı anne ve babasından dinledi.

Baba Asım Safitürk'ün anlattıkları şehit kaymakamın çevresinde ve görev yaptığı yerlerde neden çok sevildiğini de gösteriyor.

Çocukluğundan beri sorumluluklarının bilincindeydi

Muhammed Fatih yedinci çocuğumuzdu, diğer kardeşleri gibi değildi. Yetişmesinde bize zorluk çıkarmadan, çocukluğundan beri sorumluluklarının farkında bir yaşam sürdü. Ona hiçbir zaman, 'neden dersini çalışmıyorsun?' dediğimi hatırlamıyorum. 

Çocukluğunda Pamukova kaymakamını izlermiş

Pamukova'da gittiği okulla, Hükümet Konağı yan yanaydı. Pamukova kaymakamını izlermiş. Mesaiye gelişini bekler, arabasını gizlice takip edermiş. Oradan kafasına kaymakamlık koymuş. 

'Baba, sen telefon etme...' dedi

Muhammed Fatih, Derik'e görevlendirilince biz bölgeyi haberlerden daha sıkı takip etmeye başladık, hep tedirgindik. Telefon ederdim, 'Baba, sen telefon etme; teröristler telefon numaramı biliyorlar. Çok kötü sözler söylüyorlar. Ben seni ararım.' dedi bir gün. Bir hafta sonra aradı.

'Kaymakam bey ilk öldürülecek adam sizsiniz'

Son haftayı ağabeyiyle beraber geçirdiler. Abisi yanındayken makamda oturuyorlarken, belediyeden genç bir kadın gelip, 'Kaymakam bey ne olursunuz kayyumluktan istifa edin. İlk öldürülecek adam sizsiniz.' demiş. Kadın çıkıp gidince, şehit oğlum hiç duruşunu bozmamış, öyle güzel bir teslimiyet hali vardı ki...

Röportajın tamamını Turuncu Dergisi'nden okuyabilirsiniz. Derginiz tüm seçkin mağazalarda

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.