PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor! Mahkeme Cezayı İptal Edebilir mi?
Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor! Mahkeme Cezayı İptal Edebilir mi?

Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor! Mahkeme Cezayı İptal Edebilir mi?

Muğla’da bir sürücünün araç sürdüğü sırada cep telefonuyla konuştuğuna yönelik fahri bir trafik müfettişi, tutanak tutmasının ardından polis memuru da para cezası kesmişti.

A+A-

Yıllardan bu yana birçok kişinin trafik cezası ile ilgili tebligatları sıcak bir şekilde karşılamadığı biliniyor. Yıllardan bu yana postacıların getirdiği resmi yazılar, mahkeme ya da icra dairesi tebligatı ile vergi borcunun yanı sıra trafik cezaları da ekstra ödeme yapılmasına neden oluyor. Bu kapsamda trafik cezaları ile ilgili tartışmalar sürerken, Prof. Dr. Erol Ulusoy konuyla ilgili olarak çok konuşulan bir yazı kaleme aldı.

Yurt Dışındayken Tebligat Geldi

Erol Ulusoy, 2019 yılında yurt dışında seyahatte olduğu sırada evine bir tebligatın geldiğini belirterek, araç sürerken elinde cep telefonu bulunurken bir trafik cezası yediğini öğrendiğini açıkladı. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmama prensibinin olduğunu belirten Ulusoy, elindeki cep telefonunu navigasyon olarak kullandığını belirtti. Konuyla ilgili olarak resmi bir adım atamadığını, seyahatinin uzamasından dolayı cezayı ödediğini belirten Ulusoy, geçtiğimiz günlerde benzer bir olay ile karşı karşıya kalan bir sürücünün hikayesini anlattı.

Cep Telefonu Yüzünden Ceza

Muğla’da fahri trafik müfettişi tarafından sürücüye araç sürerken telefon kullandığı gerekçesi ile tutanak tutuldu. Müfettişin tutanağının ardından görevli polis memuru da idari trafik para cezası şeklinde düzenleme yaptı. Olayın ardından aracın tescilli olduğu adrese gönderilen tebligat sonrasında sürücü, Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti. Emniyet Müdürlüğü, itiraza verdiği yanıtta ispat yükünün ceza yazılan kişiye dair olduğunu vurguladı. Fahri trafik müfettişinin düzenlediği tutanağa göre, sürücü somut bir delil sunduğu taktirde cezadan kurtulabiliyor.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.