PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2410.881-0.94%
  • DOLAR32.5650.23%
  • EURO34.70.08%
  • STERLİN40.220.02%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Anason Bitkisinin Faydaları
Anason Bitkisinin Faydaları

Anason Bitkisinin Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Anason hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Alıç nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Anason tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Anason bitkisi yüzyıllardır “hastalıkların tedavisi” olarak kullanılan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle Mısır uygarlıklarının sıklıkla tüketmekte olduğu anason bitkisi lezzetli tadı ve mükemmel kokusu ile mucizevi özelliklere sahiptir. Tohum ve kök kısmından meydana gelen yapısı ile içerisinde barındırmakta olduğu uçucu yağlar ve beraberinde anetol, nişasta, müsinaj ve zehirli maddeleri de içerisinde barındırmaktadır. Hastalıklara şifa kaynağı olan anosunun başlıca kullanılmakta olduğu tedaviler arasında “sindirim hastalıkları, solunum problemleri, uykusuzluk sorunları, ağız hastalıkları, kanser hastalıkları ve kalp hastalıkları” için oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Anason bitkisini yeterli ayarda ve uygun dozda kullanmanız dahilinde “önleyici ve iyileştirici” özelliği sayesinde vücut sistemine katkıda bulunmaktadır.

Anasonun Faydaları

Kanser Hastalığı

Kanser hastalığı oluşumlarına karşı oldukça etkili olan anason bitkisi “kötü huylu hücre çoğalması ve tümör oluşumlarını” ortadan kaldırmaktadır. Yapılan araştırmalar ve deneyler neticesinde içerisine barındırmakta olduğu elementler sayesinde antioksidan özelliğe sahip olduğu görülmektedir. Bu yönü ile kanser hastalıklarına karşı kalkan görevi üstlenmektedir.

Kalp Hastalığı

Kalp hastalığı problemlerinin önüne geçmekte olan anason bitkisi içerisinde barındırmakta olduğu flavonoidler sayesinde vücut hücrelerini zararlı bakteri ve mikroplara karşı koruma özelliğine sahiptir. Kalp hastalıklarına bağlı olarak gelişen kalp yetmezliği, kalp ağrısı ve kalp kramplarının önüne geçmektedir. Anason bitkisi bu özelliği ile “kalp dostu” olarak adlandırılmaktadır.

Sindirim Sistemi

Sindirim sitemi problemlerine karşı iyileştirici ve önleyici özelliğe sahip olan anason bitkisi bağırsaklarda meydana gelen parazit oluşumlarını da kısa süre içerisinde yok etmektedir. Özellikle gaz problemi çeken bireylerde oldukça etkili olması ile beraberinde şişkinlik, karın ağrısı ve ishal problemlerini de kısa sürede iyileştirmektedir.

Solunum Yolları

Solunum yollarına bağlı olarak gelişen hastalıklara karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan anason bitkisi “rahatlatıcı” özelliği ile nefes darlığı çeken bireylerde oldukça etkilidir. Aynı zamanda astım hastalıklarının da tedavisinde kullanılmakta olan anason bitkisi doğal iyileştirici özelliğe sahiptir. Anason tohumunun da öksürük, boğaz ağrısı ve balgam oluşumlarına karşı iyileştirici etkiye sahip olması ve “balgam söktürücü” özelliği ile solunum yollarını rahatlatmaktadır.

Anasonun Faydaları

Ağız Sağlığı

Ağız sağlığını desteklemekte olan elementleri içerisinde barındıran anason otu ve anason tohumu ağız içerisinde meydana gelen enfeksiyonlara karşı iyileştirici özelliğe sahiptir. Ağız içerisinde ki bakteri ve mikrop oluşumlarını kısa süre içerisinde yok etmekte olan anason bitkisi “antimikrobiyal” özelliği sayesinde nefes kokusu, diş eti yaraları ve ağız şişliklerini kısa süre içerisinde iyileştirmektedir.

Anneler İçin

Anneler için oldukça faydalı olan anason otu en büyük özelliği “süt arttırıcı” etkisi ile emzirme dönemine girecek kadınlarda fayda sağlamaktadır. Hamile kadınlarında yeterli dozda kullanımına uygun anason bitkisi süt problemi yaşamakta olan kadınlarda oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Aynı zamanda hamilelik döneminde meydana gelen “doğum şişkinliği” problemlerinin de kısa süre içerisinde yok olmasına fayda sağlamaktadır.

Saç Sağlığı

Saç sağlığı için oldukça etkili olan anason bitkisi “antiseptik” özelliği sayesinde kafa derisinde meydana gelen mikrop ve bakteri oluşumlarını yok etmektedir. Aynı zamanda kepek oluşumlarının da önüne geçmekte olan anason bitkisi saç yapısını koruyarak güçlü ve parlak görünmesine destek sağlamaktadır. Günümüzde bir çok kozmetik ürün üretiminde saç serumları ve saç şampuanları içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Cilt Sağlığı

Cilt sağlığının korunmasına destek sağlamakta olan anason bitkisi “antifungal ve antiseptik” özelliği sayesinde ciltte meydana gelen sivilce, akne ve leke oluşumlarında iyileştirici etkiye sahiptir. Cilt bozukluklarının önüne geçmekte olan anason bitkisi “yaşlanma karşıtı” olarak da bilinmektedir. Düzenli kullanımlarda ciltte parlak ve nemli bir görünüm kazandırmaktadır.

Anasonun Faydaları

Anasonun Diğer Faydaları

Hastalıklara şifa kaynağı olan anason bitkisinin yüksek miktarda anetol, nişasta, müsinaj, zehirli mineralleri ve uçucu yağlar ile vücudun dengesini korumaktadır. Anason bitkisinin faydaları arasında kanser hastalıkları, sindirim problemleri, solunum enfeksiyonları, saç hastalıkları ve cilt bozukluklarına karşı oldukça iyi gelmektedir. Anason bitkisi aynı zamanda “süt arttırıcı” özelliği ile anne sağlığında önemli rol oynamaktadır.

  • Ağız içerisinde meydana gelen çatlak ve yarıkları kısa sürede iyileştirici özelliğe sahip anason bitkisi ağız sağlığının korunmasına destek olmaktadır.
  • Stres, sıkıntı ve depresyon oluşumlarına karşı sinir sistemlerini gevşeterek bedenin rahat ve huzurlu kalmasına destek olmaktadır.
  • Uyku problemi yaşamakta olan bireylerde düzenli anason çayı tüketimi derin bir uyku çekmenize yardımcı olmaktadır.
  • Öksürük ve balgam oluşumlarına karşı oldukça etkili olan anason bitkisi soğuk algınlığı problemlerinin de önüne geçmektedir.
  • Cinsel arzularına artmasını desteklemekte olan anason bitkisi cinsel hastalıkların önüne geçerek iyileştirici özelliğe sahip olup doğal afrodizyak etkisi göstermektedir.
  • Kemik hastalıklarının oluşumunu engellemekte olan anason bitkisi eklem ağrısı, atrit ve romatizma problemlerinin de önüne geçmektedir.
  • Sakinleştirici özelliği sayesinde psikolojik hastalıkların önüne geçmekte olan anason bitkisi uyuşturucu özelliği ile doğal antidepresan etkisi yaratmaktadır.

Anasonun Zararları

Hastalıklara deva niteliğine sahip olan anasonun saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli dozda ve uygun ayarda kullanılmaması durumunda vücut içerisinde yan etkilerin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Fazla tüketilmesi durumunda hamile ve emzirme döneminde ki anneler için oldukça zararlıdır. Ancak yeterli dozda tüketilmesi dahilinde anne sağlığına katkıda bulunmaktadır.
  • Alerjik hastalıklara bağlı olarak tedavi görmekte olan bireylerin anason bitkisi tüketimi hastalıklarının alerjik reaksiyonlarının tetiklenmesine  neden olabilir.
  • Kanser hastalığına bağlı olarak kemoterapi tedavisi görmekte olan bireyler için kullanımı oldukça zararlı olabilir.
  • Östrojen hormonunun salgılanmasını arttırma özelliğine sahip anason bitkisi kadın hastalıklarına bağlı olarak östrojen seviyesini arttırarak rahim, yumurtalık, meme kanseri olan kadınlarda zararlıdır.
  • Küçük çocukların kullanımı için uygun bulunmamaktadır.

Anasonun Faydaları

Tavsiyeler

Anason bitkisi ve anason tohumu oldukça faydalı olup genç ve yetişkin bireylerin kullanımlarına uygundur. Ancak içerdiği maddeler sayesinde oldukça ağır ve etkili olan anason bitkisinin yeterli dozda ve uygun ayarda tüketilmesi oldukça önemlidir. Aynı zamanda anason çayı tüketimlerinizde taze kullanımlara dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Anason Çayı Nasıl Demlenir?

Hastalıklara şifa etkisi yaratacak olan anason bitkisinin demlenmesi işlemlerinize oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Halk arasında sağlıksız ve yanlış çay yapılasından dolayı yanlış tüketime bağlı olarak bitkiden sağlanacak olan faydayı yok edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken durumlar anason karışımınızın uygun dozda olması ve pişirme süreniz olacaktır.

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı anason tohumu (kurutulmuş yada kıyılmış)
  • Bal ve limon

Yapılışı

Anason çayınızı yapmadan önce 1 litre suyunuzu demliğe koyarak kaynamaya bırakınız. Kaynama seviyesine ulaşmış olan suyunuzun altını kapatarak içerisinde 2 yemek kaşığı anason tohumu yada kıyılmış anason tohumlarını ekleyiniz ve demlemeye bırakınız. Çayınızın ortalama demlenme süresi 4 dakika kadar olup demleme işleminizin tamamlanması ile içerisinde göz kararı bal ve limon eklentilerini yapınız. Anason çayı tarifimiz 4 kişinin kullanımına uygun şekilde ayarlanmıştır. Tüketici sayısına göre malzemeleri belirttiğimiz oran dengesine ayarlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.