PİYASALAR

  • BIST 1009107.380.3%
  • ALTIN2324.4520.77%
  • DOLAR32.3730.12%
  • EURO34.968-0.17%
  • STERLİN40.909-0.31%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Yalçın'dan Memur Atamalarında Engelli İstihdamı Talebi!
Ali Yalçın'dan Memur Atamalarında Engelli İstihdamı Talebi!

Ali Yalçın'dan Memur Atamalarında Engelli İstihdamı Talebi!

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremi sonrasında; deprem bölgesine görevlendirme sebebiyle kamu hizmeti sunumunda eksikliğin yaşanmaması için personel istihdamı yapılması gerektiğini CB İdari İşler Başkanlığına iletmiştik.

A+A-

ALİ YALÇIN: MEMUR ATAMALARINA KARŞILIK ENGELLİ İSTİHDAMI UNUTULMAMALI

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremi sonrasında; deprem bölgesine görevlendirme sebebiyle kamu hizmeti sunumunda eksiliğin yaşanmaması için personel istihdamı yapılması gerektiğini CB İdari İşler Başkanlığına iletmiştik.

Bu itibarla; MEB, Sağlık ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere kamuya toplamda 100 Binden fazla alım yapılacağı açıklanmış, atama bekleyenler büyük mutlulukla karşılamıştır. Kamu hizmetinin kapasitesini, verimliliğini ve gücünü artıracak bu adımın hayırlı olmasını diliyorum.

Her şartta ve zorlukta sosyal devlet ilkesinin gereğini yerine getiren devletimiz; genç, yaşlı, kadın ve engellilere yönelik politikalarıyla gücünü/iradesini göstermiştir. İstihdam sayısında da kadın ve engellilere yönelik tanımış olduğu ayrıcalıklarla tarihi rekorları kırmıştır.

Türkiye sosyal devlet ve hizmet anlayışıyla dünyaya örnek olacak, emsaline az rastlanır niteliktedir. Bu çerçevede, 100 Bin yeni memur alımına karşılık gelecek engelli kamu görevlisi istihdamları sağlanmalı, yüzler güldürülmeli, yapılan reformlara bir yenisi eklenmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.