PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Akıncı'dan Rum tarafı tepkisi
Akıncı'dan Rum tarafı tepkisi

Akıncı'dan Rum tarafı tepkisi

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, sürecin çözümü konusunda Türk tarafının gerekeni yaptığını, buna karşılık Rum tarafının artık daha gerçekçi olması ve daha fazla katkı yapan bir tutum izlemesi gerektiğini söyledi.


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa BM gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde yaklaşık dört saat görüştü.

Görüşmede, Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile diğer yetkililer hazır bulundu.

Akıncı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmede BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin Yunanistan ve Türkiye'de yaptığı temaslar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Akıncı, Kıbrıslı Türklerin araçlarına yönelik Trodos'ta yapılan saldırıları hatırlatarak, zararın hemen giderilmesinden daha çok saldırının faillerinin bulunmasının ve cezalandırılmasının önemine işaret ederek, bu konudaki kaygıları Rum tarafıyla paylaştıklarını vurguladı.

Akıncı, "Sürecin çözüm yönünde ilerlemesi için çok önemli katkılar yaptık. Türk tarafının attığı adımlara karşı Rum tarafının da artık daha gerçekçi, daha makul, daha istekli, hem söylemlerinde dikkatli hem de masada daha fazla katkı yapan bir tutum izlemesi gerekir." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, dönüşümlü başkanlığı içermeyen bir anlaşma metninin olmayacağını ve referanduma sunulmayacağını her iki tarafın da bildiğini belirterek, Rum tarafının olduğu gibi Türk tarafının da güvenlik, eşitlik, özgürlük gibi olmazsa olmazları bulunduğunu ve dönüşümlü başkanlığın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.