PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Akıncı 'hodri meydan' dedi ve şartını açıkladı
Akıncı 'hodri meydan' dedi ve şartını açıkladı

Akıncı 'hodri meydan' dedi ve şartını açıkladı

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'nin Akıncı'ya direktif verdiği iddiasının asılsız olduğunu söyleyerek iddiayı ortaya atanlara 'hodri meydan, bu hatayı düzeltsinler ertesi gün masadayım' diye konuştu.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve heyetini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Kabulde konuşan Akıncı, adada muhtemel bir çözümde başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere tüm tarafların yarar sağlayacağını kaydetti.

Akıncı, Kıbrıs'ın sadece kuzey değil güneyiyle de Türkiye'ye dost bir coğrafya olmasının, Kıbrıs Rum yönetimi için olumlu sonuç doğuracağını vurgulayarak, "Türkiye gibi büyük bir komşuyla dostane ilişkiler içinde olmak, onlar açısından da çok büyük bir yarar demektir. Kıbrıs'ta bir anlaşma olsa, güneyi ziyaret edeceklerin başında Türk turistler gelecek." ifadesini kullandı.

İki toplumlu bir federasyonu konuşurken Enosis'i okullarda iyi bir şeymiş gibi öğretmeye çalışmanın kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Akıncı, bunun müzakere sürecine yakışmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum tarafının, "Türkiye'de referandum var. Türkiye Akıncı'ya direktif verdi. O da müzakereleri askıya aldı." şeklindeki asılsız iddialara sarıldığını hatırlatarak, "Hodri meydan diyorum. Bu hatayı düzeltsinler ertesi gün masadayım. Bakalım kim kime direktif vermiş. Türkiye'nin gerçekten de böyle bir talebi olmadı." şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türkünün, kendi iradesi, fikri, vicdanı yokmuş gibi davranılmasına  tüm toplumun tepki gösterdiğini dile getiren Akıncı, "Herkes bilmeli ki, Kıbrıs Türkü de bu topraklarda en az onlar (Kıbrıslı Rumlar) kadar eşit bir toplumdur ve bu toplumun da iradesi vardır." dedi.

Akıncı, gündeme getirilen "KKTC Türkiye'ye ilhak olur mu?" sorusuna "Hayır olmaz. Burada KKTC vardır, çözüm olursa eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde Kıbrıs Türk Kurucu Devleti haline dönüşür. Federal çatı altında yolumuza devam ederiz. Hayır olmuyorsa, iki ayrı bölgede iki ayrı devlet kökleşecek ve yoluna devam edecek. Ne bizim Türkiye'ye bağlanma, ilhak olma amacımız var ne de Türkiye'nin yeni bir vilayete ihtiyacı var." cevabını verdi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Başkanı Mahmut Arslan da kritik dönemlerde hükümetin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın dayanışma içinde olmasının önemine işaret ederek, Akıncı'yı müzakere masasında kalma kararlılığı ve sakin tutumundan ötürü kutladı.



AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.