PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Partili Sorgun'dan rejim değişikliği tepkisi
Ak Partili Sorgun'dan rejim değişikliği tepkisi

Ak Partili Sorgun'dan rejim değişikliği tepkisi

A+A-

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, anayasa değişikliğinin rejim değişikliği olmadığını, yeni hükümet etme biçiminin adının cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu söyledi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Başkanı Ali Dündar ile Mardin Valiliğini ziyaretinin ardından merkez Artuklu ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. 

Anayasa değişikliğinin, her birinin birbirinden önemli 18 madde içerdiğini kaydeden Sorgun, yeni bir hükümet etme sistemi getirdiklerini belirtti.

Değişikliğin rejim değişikliği olarak isimlendirilmesine tepki gösteren Sorgun, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını, sistemin adının cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu söyledi.

Vatandaşa baskı kurulmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Sorgun, amaçlarının teröre bulaşmamış, şiddete bulaşmamış herkesin özgür iradesini sandığa yansıtabilmesi olduğunu, siyasi iktidar olarak bunun önünde bütün engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa sabır ve kararlılıkla uygulayacaklarını vurguladı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.