PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2476.5570.2%
  • DOLAR32.423-0.05%
  • EURO34.7080.21%
  • STERLİN40.4590.5%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'li aktörden 'korkuyu körükleyen siyasi liderler' açıklaması
ABD'li aktörden 'korkuyu körükleyen siyasi liderler' açıklaması

ABD'li aktörden 'korkuyu körükleyen siyasi liderler' açıklaması

A+A-

ABD'li ünlü sinema oyuncusu Gere, Trump'un seçim kampanyasıyla artan nefret suçunun insanları korkunç şeyler yapmaya sevk ettiğini söyledi.


ABD'li ünlü sinema oyuncusu Richard Gere, Almanya'da düzenlenen 67. Berlin Film Festivali'nde bu akşam gösterilecek olan ve kendisinin de rol aldığı "The Dinner" filminin tanıtım toplantısında, ABD'de nefrete dayalı çok sayıda suç işlendiğini belirtti.

Nefrete dayalı suçların Trump'ın seçim kampanyasıyla daha da arttığını ifade eden Gere, "Maalesef korkuyu körükleyen siyasi liderlerimiz var. Bu korku insanları korkunç şeyler yapmaya sevk ediyor." dedi.

Ünlü oyuncu, "Trump'ın yaptığı en kötü şey, iki kelimeyi alıp birleştirmesi. Sığınmacı ve terörist. Onun için bu iki kelime aynı." değerlendirmesinde bulundu. ABD?deki insanların birçoğunun da artık bu şekilde düşündüğünü savunan Gere, "Geçmişte sığınmacı ilgilenilmesi gereken, yardım edilmesi istenen ve iltica hakkı verilmesi gereken biriydi. Şimdi sığınmacılardan korkuyoruz. Söz konusu iki kelimenin bir araya getirilmesi en büyük suç." ifadelerini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.