PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. AB, göçmenleri engellemeye devam ediyor
AB, göçmenleri engellemeye devam ediyor

AB, göçmenleri engellemeye devam ediyor

A+A-

AB, sığınmacıların gelişini önlemek için 5 ülkenin 3 ay daha Schengen'i askıya alarak sınır kontrolleri yapmaya devam etmesine izin verilmesini istedi.


AB, sığınmacıların gelişini önlemek için 5 ülkenin 3 ay daha Schengen'i askıya alarak sınır kontrolleri yapmaya devam etmesine izin verilmesini istedi.

AB Komisyonu, Schengen üyesi Almanya, Avusturya, Danimarka, İsveç ve Norveç'in 3 ay daha sınır kontrolü yapmasını önerdi. AB Komisyonundan yapılan açıklamada, dış sınırların idaresi ve Schengen bölgesinin korunması amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına rağmen henüz hedefe ulaşılamadığı belirtildi.

AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "İç sınırlardaki kontrollerin kaldırılması için ciddi ölçüde ilerleme kaydedildi. Ancak bunu daha da artırmamız lazım. Bu nedenle, ilişkili ülkelerin 3 ay daha geçici sınır kontrolleri yapmayı sürdürmesini öneriyoruz." dedi.

AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos  Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sığınmacı akışına karşı alınan önlemleri sürekli olarak güçlendirdiklerini dile getirdi, "AB Konseyine, üye devletlerin sınır kontrollerini 3 ay daha uzatmasına izin vermesini tavsiye ediyoruz." ifadesini kullandı.

AB Konseyinin, öneriyi kabul etmesi durumunda 12 Şubat'ta sona ermesi gereken uygulama 3 ay daha uzatılacak. Üye devletlerin temsilcilerinden oluşan Konseyin, öneriye onay vermesine kesin gözle bakılıyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.