PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2323.5080.74%
  • DOLAR32.3580.14%
  • EURO34.9460.02%
  • STERLİN40.850.12%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 3 belediye başkanının görevden alınması sonrası AB'den Türkiye açıklaması
3 belediye başkanının görevden alınması sonrası AB'den Türkiye açıklaması

3 belediye başkanının görevden alınması sonrası AB'den Türkiye açıklaması

HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla Avrupa Birliği (AB) Türkiye Raportörü Kati Piri,  konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

A+A-

İçişleri Bakanlığı'nca Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları,  haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Görevden alınanların yerine, o illerin valileri başkan vekili olarak atandı.

HDP'liler görevden alındı ses AB'den geldi! Açıklamada İmamoğlu detayı

Avrupa Birliği'nden (AB) görevden almalar ile ilişkin bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan AB'nin Türkiye Raportörü Kati Piri, "Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanları seçimlerden 5 ay sonra "terör suçlaması"yla değiştirildi. Tekrar. Halkın iradesine sıfır saygı. Sıradaki ne? Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının değiştirilmesi?" açıklamasında bulundu.

 

 

 

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Sosyal medyadaki açıklamalarının devamından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu kararı eleştirdiğini hatırlatarak belirten Piri, "İstanbul Belediye Başkanı, Mardin, Diyarbakır ve Van'ın kürt belediye başkanlarının değiştirilmesini eleştirdi. Türkiye'de demokratik olarak seçilen her belediye başkanının aynı düşündüğünü düşünüyorum. (bunu söylemeye cesaret etmeseler bile)" açıklamalarında bulundu.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.