PİYASALAR

  • BIST 10010173.421.17%
  • ALTIN2445.9561.25%
  • DOLAR32.2820.23%
  • EURO34.9590.5%
  • STERLİN40.6460.44%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 29 Mart Cuma Mesajları - En Anlamlı Cuma Mesajları
29 Mart Cuma Mesajları - En Anlamlı Cuma Mesajları

29 Mart Cuma Mesajları - En Anlamlı Cuma Mesajları

Milyonlarca Müslüman için en hayırlı ve en anlamlı günlerden biri olan Cuma, kendini en güzel anlatan içten ve dua dolu mesajları ile sevdiklerinize armağan etmeyi unutmayın. İşte haftanın en anlamlı cuma mesajları..

A+A-

Cuma Namazının Müslümanlar İçin Önemi

Müslümanların haftalık toplu ibadet günü olarak da bilinen Cuma günü oldukça önemli ve değerli bir birlikteliktir. Müslümanların toplu olarak bir araya gelerek kılacağı Cuma Namazı farzdır. Kur’an-ı Kerim’de ismi söylenerek emredilen tek namaz olarak da bilinmektedir. Tüm Müslümanların bir araya geldiği bu hayırlı günde hocanın toplumsal konular, aile, ahlak, örf, adet, millet ve vatan sevgisi gibi bir çok konuyu ele alarak bilinçlendirme, hatırlatma, öğretme ve hatalardan arınma imkanı sunmaktadır. Ayrıca mübarek Cuma namazı cemaatin birlikteliği ile ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, hayır kurumlarına yada cami inşaatlarına gönülden maddi destek sağlayabileceğiniz günler arasında yer almaktadır. Tüm bunlar Cuma namazının Müslümanlar arasında ki birlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir.

Rabbimiz, Cuma suresi 9. Ayetinde şöyle buyurmaktadır: ‘Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alım-satımı bırakın. Bilseniz, bu sizin için hayırdır. Ayet-i kerimede, yüce Rabbimiz mü’minlerin Cuma vaktinde her ne meşgali olursa olsun bırakıp Allah’ın huzurunda dua etmelerini, namaz kılmalarını ve ibadet yapmalarını buyurmaktadır. Bu denli yüce ve kutsal bir gün olan Cuma, tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederiz.

cuma-mesajlari.jpg

Müslümanların bayramı olan mübarek "Cuma Namazı" az bir zaman kala sevdiklerinize en anlamlı ve en değerli mesajlar ile kalbini ısıtabilirsiniz. Haftalık seçmiş olduğumuz en anlamlı Cuma mesajlarında 29 Mart mesajlarını listeledik. Sizlerin de cumasını en içten dileklerimizle kutlar, hayırlı cumalar dileriz. İşte en anlamlı 22 Mart Cuma Mesajları;

Ey kapıları açan Allah'ım! Bize en hayırlı kapıyı aç.Hayırlı Cumalar.

Nasıl yaşarsın öyle ölürsün. Öyle bir yaşa ki; RABBİM, "Kulum senden razıyım" desin.. Hayırlı cumalar.

Allah'ım 99 adın hürmetine kalbimizden geçenleri ömrümüze nasip et. Cumanız mübarek olsun.

Yolunu kaybeden kimseye yol göstermek sadakadır. İyi göremeyen bir kimseye yardımcı olman senin için sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır. Cuma namazı edesıyla af, rahmet, berekete ulaşmanız duasıyla. Dua eder dua bekleriz. Hayırlı Cumalar

Allah'ım! Bu mübarek cuma günü hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat, bizi çok sabreden, çok şükreden kullarından eyle. Seni çok anlamlı ömrümüzde seveceğin ve razı olacağın amellerle eyle. Sıhhat ve afiyet daim eyle. Sevdiklerimizi bize bağışla. Amin! Hayırlı Cumalar.

Cuma fakirlerin haccıdır ve müminlerin gök ehlinin bayramıdır. Cennette de bayram günüdür. Günleri en iyisi, en şereflisi cumadır. Çok şükür ki bir cumaya daha kavuştuk. Hayırlı cumalarınız olsun.

Unuttum! Dünya bir gölgelik. Oysa yolcu olduğumu unuttum. Yolumun buradan geçtiğini ve sadece yolcu olduğumu unuttum. Yapmam gerekenler vardı. Burası imtihandı, seyr-ü sefaya dalıp ahiretimi unuttum. Rabbime verdiğim sözüm vardı. Dünya kelamı konuşmaktan o sözümü unuttum. Ne de çok unuttuk. Ne çabuk da unuttuk. Rabbim bizi unutmasın. Cumanız mübarek olsun.

Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.

Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan çoşku tufanı ve şükür notları ile örülmüş güzel insan. Cumanız mübarek olsun. Canab-ı Hakk'ın kapısına ulaştırmayacak yollara sapmaktan korumaya vesile olan mübarek Cuma gününü kutlarım.

Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten zorluklarla beraber bir kolaylık daha vardır. Boş kaldın mı hemen işe koyul. Yalnız Rabbine yönel! Hayırlı Cumalar.

Rabbim nefesimize CELALİYLE, kalbimize CEMALİYLE, hayatımıza HİKMETİYLE, hatalarımıza RAHMETİYLE, mahşerde MUHAMMED'İYLE yardım etsin inşallah. Hayırlı cumalar.

Allah'ım evlerimizi aşsız, Kalplerimizi sevgisiz, Dillerimizi duasız bırakma. Evlatlarımızı hayırlı, Bedenimizi sağlıklı, İşlerimizi kazançlı, Kazandıklarımızı bereketli eyle.. Hayırlı Cumalar.

Dünyada bir olan sende bir olsun. Kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua ettiğin her şey bugn kabul olsun. Cuman mübarek olsun.

Her saniye azalan bir ömrün aksine, her nefeste artan bir imana sahip olmak ve Allah'ın rızasına erişebilmek duası ile Hayırlı Cumalar.

Ömrümüze ömür katılsın, Gönlümüze meltem saçılsın. Bu mübarek cuma gününde, Melekler dört bir yanınızı sarsın. Dertlerinize derman evlerinize bereket gönüllerinize huzur dolsun. Hayırlı cumalar.

Gülün güzeli baharda çiçek verendir. Dostun güzeli vefası uzun sürendir. İnsanın özeli umulmadık anda selam gönedrendir. Gül kadar özel insanlara Selam olsun. Cumanız mübarek olsun.

Bugün öyle bir Cuma olsun ki; affolmayan Kul, kabul olmayan Dua, def edilmeyen Bela, şifa bulamayan Hasta, huzur bulamayan Kalp, Allah demeyen dil kalmasın.Cumanız mübarek olsun.

Umutsuz kapılar vardır açılmaz. Rabbimin kapısı büyüktür kapanmaz. Sen umudunu kaybetme, Rabbim kulunu bırakmaz. Hayırlı Cumalar.

Gözyaşı Allah içinse eğer, mübarek ve mukaddestir. Gözyaşı pişmanlıktır, gözyaşı tövbedir, gözyaşı gözün niyazıdır. Duasıdır. Cumanız mübarek olsun.

Allah'ım evlerimizi aşsız, kalplerimizi sevgisiz, dillerimizi duasız bırakma.. Evlatlarımızı hayırlı, bedenimizi sağlıklı, işlerimizde başarı nasip eyle.Hayırlı Cumalar.

Yakınlık ne zamanla ne mekanla sınırlıdır. Eller Allah'a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir. Aklımda, yüreğimde ve duamdasınız. Cumanız mübarek olsun.

Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlası vardır. Onların yüzlerini ne bir karartı saraar, ne de bir zillet. İşte onlar cennetin halkıdırlar. Orada süresiz kalacaklardır.

Kur'an-ı Kerim'de " Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverisi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." Hayırlı Cumalar.

Yere inan her melek duacınız olsun, okuduğunuz her ayet ilacınız olsun. Kabirde Kur'an ışığınız olsun, evinize nur kalbinize iman olsun. Cumanız mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.