PİYASALAR

  • BIST 1009131.160.56%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. 28 Şubat'ta işkence gören Aldemir'e: Fetullah Gülen'e itaat et
28 Şubat'ta işkence gören Aldemir'e: Fetullah Gülen'e itaat et

28 Şubat'ta işkence gören Aldemir'e: Fetullah Gülen'e itaat et

A+A-

Anadolu Platformu Başkanı Aldemir, 28 Şubat döneminde gözaltına alınması hadisesini anlattı.



28 Şubat sürecinde, yardım yardım amaçlı faaliyet gösteren Bülbülzade Vakfının başında bulunduğu için 6 ay cezaevinde kalan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, 28 Şubat'ın unutulmaması gereken kara bir gün olduğunu belirterek, 15 yıllık bir neslin yok edildiğini söyledi.

Aldemir, 28 Şubat sürecine ilişkin bir anısını şu sözlerle aktardı:

"Bizi 5 gün sorguladılar. Terörle mücadeleden bir yetkili bize 'Fetullah Gülen'e itaat edin, kurtulun, temizlenin, arının.' dedi. Biz o zaman buna bir anlam verememiştik. Bana işkence edenler sonrasında onlara namaz kıldırtmamı istedi. 'Bu kadar eziyet ettiniz, nasıl imam ediyorsunuz?' diye sordum. 'Bizden imam olmaz.' dediler. Dua ederken 'Bize beddua ettin mi?' diye sordular. Ben de onlara, 'Bize eziyet edenlerle şimdi senin huzurunda namaz kılıyoruz. Yarabbi bizi bu çelişkiden kurtar.' dediğimi söyledim. Şimdi bu insanlar toplum içerisine döndü. Bunlar şizofrenik insanlar. Böyle aynı anda akıl dışı tutulmaları yaşayabiliyorlar."

6 ay cezaevinde yattığını aktaran Aldemir, bunları yapanlara karşı asla adalet duygularını kaybetmediklerini söyledi. 

Her zaman milletin değerlerine inandıklarını vurgulayan Aldemir, "Hiçbir şekilde başka ülkeye sığınmayı düşünmedik. Yurt dışına giden arkadaşlarımızı aldık getirdik. 'Adaletten uzaklaşmış 3-5 hakimi, savcısı, polisi, müfettişi bize ceza verse de emperyalist devletlerin saraylarından ve onların konaklarından bu ülkenin hapishaneleri daha hayırlıdır.' dedik. Bir yandan yargılandık, hapis yattık ama milletimiz, memleketimiz dedik. Bu toprakların yeniden adalet yurdu olması için taşıyla, toprağıyla, insanıyla uğraşmaya devam ediyoruz." diye konuştu. 

Türkiye'de yapılan darbelerin gerektiği gibi cezalandırılmadığını ifade eden Aldemir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"28 Şubat'ı cezalandırmadığımız için 15 Temmuz oldu. 12 Eylül'ü cezalandıramadığımız için 28 Şubat oldu. 1960'ı yargılayamadığımız için 12 Eylül olmuştu. Bugün millet yeniden ayağa kalktı ve tüm darbelerin, 90 yıllık vesayet sisteminin yargılanmasını ve yeni bir sisteme dönüşmesini istiyor. Bu mesajı doğru anlamamız gerekir. 28 Şubat, bu milletin tarih sahnesine, çıkışına karşı takılmış bir çelmeydi. Hamd olsun ayaktayız. Emperyalistler 1960'ta solcuları, 12 Eylül'de kemalistleri, bir kısım değerlerinden kopmuş Alevi vatandaşları kullanmaya çalıştılar. 15 Temmuz'da FETÖ'cüleri kullandılar. Her seferinde kullanılanlar farklı, kullananlar aynıydı. Bunların tekrarlanmaması için milletin değerlerine uygun bir sisteme geçmemiz gerekir. 16 Nisan yeni bir başlangıç günü olacak."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.