PİYASALAR

  • BIST 1009057.892.85%
  • ALTIN2291.70.69%
  • DOLAR32.3130.18%
  • EURO35.104-0.01%
  • STERLİN41.0080.41%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 2018 LGS tercih sonuçlarını değerlendiriyoruz
2018 LGS tercih sonuçlarını değerlendiriyoruz

2018 LGS tercih sonuçlarını değerlendiriyoruz

2018 LGS tercih sonuçlarını Türk Eğitim-Sen İstanbul 7 nolu şube Başkan Yardımcısı Bülent ALAŞ değerlendirdi.

A+A-

Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2018 LGS tercih sonuçlarını Türk Eğitim-Sen İstanbul 7 nolu Şube Başkan Yardımcısı Bülent ALAŞ değerlendirdi.

Başkan Yardımcısı Alaş,  sınav soruları müfredat dahilindeki konulardan sorulmuştur sınav sonrası soruların biçim ve niteliği konusunda herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Bu hususta genel değerlendirme bakanlığımızın sorulara verilen doğru cevap ortalamalarını ve buna bağlı olarak sayısal verileri paylaşmasıyla netlik kazanacak daha objektif bir değerlendirme yapılabilecektir.

- Çok fazla yerleşemeyen varmış, bu konudaki değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

Dün yayınlanan verilere göre  127 bin öğrenci sınavla öğrenci alan okullara  798 bin öğrencide yerel yerleştirme ile adreslerine yakın olan okullara tercihleri doğrultusunda yerleştirilmiştir. 91 bin öğrencimiz  herhangi bir kuruma yerleşmemiştir  bu sayı içerisinde tercih yapıp özel okula kayıt yaptıran öğrenci sayısını bilmiyoruz  bir öğrencinin bile yerleştirme sürecinde mağdur olmaması  temel beklentimizdir.

- Bu yıl uygulanan sistemle ilgili artı ve eksileriyle görüşleriniz nelerdir?

Sistem bu yıl  kısa bir sürede hayata geçirilmiştir kamuoyunda ve eğitim paydaşlarıyla yeteri derecede tartışılmamıştır. Sistem tanıtılırken en başta nitelikli ve niteliksiz okul gibi bir tanımlama yapılması özellikle veli ve öğrencilerimizde  tedirginlik yaratmıştır.Sınavla öğrenci alacak okul sayısının  çok aza indirilmesi (%10) öğrencileri daha fazla rekabetçi bir ortam içersine itmiş özel kurs özel ders gibi arayışlar velilerimizi ekonomik külfet altına sokmuştur.Ayrıca öğrencilerin  evine yakın okula gitmesi oldukça olumludur fakat eve yakın olan okulunda niteliği hususunda olumlu çalışmalar yapılmalıdır.

Bu yılki yerleştirme dönemi için acil olarak nakil  sürecinde öğrencilerin tercihi dikkate alınarak  okul kontenjanları arttırılmalıdır gerekiyorsa bazı okullarda  geçici olarak 2 li eğitime geçirilmelidir.

Boş kalan kontenjanlardaki okulların sınıf derslikleri tercih edilen lise türleri için kullanılmalıdır.Önümüzdeki yıl sınavla öğrenci alınacaksa okulların sayısı arttırılmalıdır. Yeni milli eğitim bakanımızın bu süreçte başta öğrenci ve velilerimiz olmak üzre tüm eğitim  paydaşları için olumlu kararlar alacağına inanıyoruz.

 

Yenikapı Haber / ÖZEL- Arzu KARAKUŞ

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.