PİYASALAR

  • BIST 1009727.710.86%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. '2017 yılı ile birlikte saldırılar artacaktır'
'2017 yılı ile birlikte saldırılar artacaktır'

'2017 yılı ile birlikte saldırılar artacaktır'

A+A-

SETA Ankara'da gerçekleştirilen siber savaş konulu panelde 2017 yılıyla birlikte siber saldırıların artacağı dile getirildi.


SETA Ankara'da bugün, dünyada önemli bir güç ve önemli bir tehdit haline gelen siber savaşlar hakkında "Siber Ekosistem & Türkiye'nin Siber Savaş Yetenekleri" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Panelde siber dünyanın yönelttiği  tehditler karşısında Türkiye?nin mücadele politikası ve stratejisi ele alındı. Siber tehdit yelpazesinin tanımı, kapsamı, öncelik sınıflandırması, olaylara müdahale yöntemi ve önleyici mücadele yaklaşımlarının çeşitli açılardan ele alındığı panelde güvenli yazılım geliştirme konusuna ilişkin profesyonel insan kaynağı geliştirmenin gerekliliği dile getirildi.  

SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Murat Yeşiltaş  moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Selçuk Baktır, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut, ADEO IT Consulting Service Adli Bilişim Uzmanı  Halil Öztürkci ve SETA Güvenlik Araştırmacısı Merve Seren konuşmacı olarak katıldı.

Korkut, çağın petrolünün bilgi olduğunu, bilginin korunmasının bu sebeple çok  önemli olduğunu söyledi. Korkut, konuşmasına şöyle devam etti: "2017 yılı ile birlikte nesnelerin interneti ve diğer alanlarda saldırılar artacaktır. Siber saldırılar asimetrik karaktere sahiptir. Çin, ABD gibi devletler fiziksel ortamdaki mücadelesini siber alanda da sürdürmektedir."

Adli bilişim uzmanı Halil Öztürkci ise konuşmasını ulusal güvenlik açısından siber güvenliğin önemine ayırdı. "Strateji olarak kamunun siber güvenlik içerisinde yer alması gereklidir." diyen Öztürkci, günümüz siyasi ortamını doğru okuyabilmenin, siber saldırıların oluşturduğu algı operasyonlarına bakılarak mümkün olduğunu söyledi.

Sümeyye G. Soylu / Yenikapı Haber



Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.