PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. 15 Temmuz'dan 16 Nisan'a Kahramankazan
15 Temmuz'dan 16 Nisan'a Kahramankazan

15 Temmuz'dan 16 Nisan'a Kahramankazan

A+A-

Ak Parti, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek tarihi referandumun startını,15 Temmuz'da darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ'ye karşı büyük kahramanlık gösteren Kahramankazan'dan verecek.


15 Temmuz FETÖ darbe girişimi esnasında, Kazan yakınlarında bulunan Akıncı Hava Üssü'nün FETÖ'nün üs ve koordinasyon merkezi olarak kullanılması ve Kazan halkının türlü kahramanlıklar sergileyerek üniformalı darbecilere geçit vermemesi belki de darbenin seyrini değiştiren gelişmelerden biriydi.

Turuncu Dergisi eylül sayısında, Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan imzasıyla çıkan röportaj, Kazan halkının kahramanlığını göstermesi açısından önemli. 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık sonrası 'Kahraman' unvanı alan Kazan, bugün de tarihi bir dönemeçte bulunan Türkiye için önemli bir konumda bulunuyor. Ak Parti, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliği referandumunun startını Kahramankazan'da vererek, milli iradeye olan inancını bir kez daha somutlaştırıyor.

Turuncu Dergisi'ne konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan'da yaşayan farklı etnik gruplara mensup kişilerin 15 Temmuz akşamı topyekün bir mücadele verdiğini hatırlatarak, civar köylerden gelen halkın balyalarını yakmak suretiyle Akıncı Hava Üssü'nden havalanacak uçakları engellemeye çalışmalarının tamamen sivil bir aklın ürünü olduğunu ve darbe girişimini büyük ölçüde püskürttüğünü anlattı.

Dört-beş saatlik amansız mücadelenin ardından Ankara semalarında sorti yapan jetlerin, direniş esnasında gücünün kırıldığını, havada ancak bir helikopter kaldığını aktaran Başkan Ertürk, "Biz bilmiyoruz ki buranın karargah olduğunu, darbenin merkezi olduğunu, kuvvet komutanlarının ve genelkurmay başkanının burada esir alındığını biz bilmiyoruz. Nereden çıktı bu halk, nereden geldi, nasıl öğrendi, kim bildi, kim söyledi?" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Darbecilerin içindeki çözülmenin o an başladığını ifade eden Ertürk, devletin sadece harp zamanlarında kullanmak üzere planladığı 17 uçağın FETÖ'cü hainler tarafından o akşam kullanılmak üzere hazırlandığını da söyledi. "Eğer onlar kalkarsa, iki tane bombayla taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmazdı." diyerek hadisenin vehametini anlatan Başkan Ertürk, sivil aklın ülkeyi uçurumun kenarından döndürdüğünü ifade etti.

Türkiye gündeminde hatrı sayılır bir yeri olan sistem tartışmaları konusunda bugüne değin birkaç defa adım atıldı. Son olarak kapsamlı bir anayasa değişikliği paketini Meclis'ten geçiren Ak Parti, düzenlemeyi halkoyuna sunmaya hazırlanıyor. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılması planlanan anayasa referandumu Türkiye'nin kaderini belirleyecek önemli kilometre taşlarından biri olacak. Siyasi partiler ve ülke siyasetinde etkili olmaya çalışan bazı odaklar propaganda sürecine girse de son söz ve karar daha önce olduğu gibi milletin olacak.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.