PİYASALAR

  • BIST 1009887.750%
  • ALTIN2883.890.33%
  • DOLAR34.1470.15%
  • EURO38.035-0.26%
  • STERLİN45.553-0.01%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yüzde 27 oranında zam az önce geldi! Emlak Vergisi'nde şok yükseliş
Yüzde 27 oranında zam az önce geldi! Emlak Vergisi'nde şok yükseliş

Yüzde 27 oranında zam az önce geldi! Emlak Vergisi'nde şok yükseliş

Binlerce ev sahibinin yakından ilgilendiren vergi zammı ile ilgili açıklama az önce yapıldı. 2025 yılı itibari ile geçerli olması beklenen zam oranı ile ilgili detaylı açıklama yetkililer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Yüzde 27 oranında zam gelen emlak vergisi ile ev başına düşen OZB miktarı ortalama 85 Euro artışla yılda 400 Euro'ya kadar yükselecek.

A+A-

 Binlerce emlak konut sahibini yakından ilgilendiren zam oranı sonunda açıklandı. 2025 yılı itibarıyla geçerli olması beklenen emlak vergisine yüzde 27 oranında zam geldi. 

Amsterdam Belediyesi, 2025 yılı itibarıyla konut sahiplerinin ödeyeceği Emlak Vergisi’ni (OZB) yüzde 27 oranında artırmayı ve gençlik hizmetlerine destek vermek amacıyla bütçede tasarruf yapmayı planlıyor. Önümüzdeki yıl için belirlenen yeni bütçeye göre, ev başına düşen OZB miktarı ortalama 85 Euro artışla yılda 400 Euro'ya yükselecek.

İKİ YIL BOYUNCA SABİT KALACAK                                                           

Ayrıca, çöp toplama vergisinin ise iki yıl boyunca sabit kalacağı ifade ediliyor. Belediye, mevcut vergi miktarının diğer belediyelerle karşılaştırıldığında oldukça yüksek olduğunu kabul ediyor.                         

EK KAYNAK AYRILDI

Sorumlu PvdA belediye başkan yardımcısı Hester van Buren, Emlak Vergisi’ndeki artışın gençlik hizmetlerini ihmal etmemek ve çöp toplama vergisini artırmamak için elzem olduğunu belirtti. Van Buren, sokaklardaki atık sorununu çözmenin "kesinlikle öncelikli bir hedef" olduğunu vurguladı.
 Belediyenin planı doğrultusunda, şehir temizliğine yönelik olarak 13 milyon euro ek kaynak ayrıldı ve daha önce alınan temizlik önlemlerinin süresi uzatıldı. Ayrıca, gençlik bakımı için her yıl 24 milyon euro ilave harcama yapılacak ve düzenli gençlik hizmetlerinin yanı sıra özel projelere de 13 milyon euro tahsis edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.