PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun
Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun

Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: En kötü senaryoya hazır olun

Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis, "savaş çığırtkanlığı" yaptı. En kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini söyleyen Apostolakis, "Savaşa doğru gidiliyor" ifadesini kullandı.

A+A-

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon son aylarda neredeyse hiç düşmüyor. Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir etkinlikte konuştu. İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ve bu gerilimin savaşı tetikleyebileceğini söyleyen Apostolakis, "Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı" yorumunu yaptı.

"Kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yanıt olur"

Yunan adalarının kıta sahanlığının artırmanın önemli bir taktik olacağını söyleyen Apostolakis, "Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit'teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur" ifadesini kullandı.

Küstah açıklamalarda bulunan Apostolakis, Türkiye ile görüşmelerde 12 mil konusunun sürekli masada olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye aklınca aba altından sopa göstermeye kalkan Apostolakis, "Ankara'dakiler, Atina'da hiçbir hükümetin, hiçbir partinin ve kimsenin uluslararası yasalarla sağlanmış egemenlik haklarından vazgeçmeye niyeti olmadığını bilmeli" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.