PİYASALAR

  • BIST 1009883.921.72%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yönetici Görevlendirme Taslağı Tartışmalara Neden Oldu
Yönetici Görevlendirme Taslağı Tartışmalara Neden Oldu

Yönetici Görevlendirme Taslağı Tartışmalara Neden Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp eğitim sendikalarına görüş alınmak üzere gönderilen yönetici görevlendirme taslağı sendikalar arasında sert tartışmaya neden oldu.

A+A-

Taslakla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı değerlendirmede Sendika ve İslami STK'ların mülakatı istediklerini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'a Eğitim-Bir-Sen genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınavı kazananların sendikal dağılımını paylaşarak cevap verdi.

Geylan'ın İslami STK ifadesinin gaflet olduğunu söyleyen Yayla, Geylan'ın aşağıladığı STK'ların milletin değerlerine sahip çıktıklarını belirterek " Sayın Başkan ismini anarken bile aşağıladığınız bu STK’lar ve her türlü iftirayı atmanıza rağmen adını söyleme cesaretini göstermediğiniz bu sendika; milletin ve ümmetin değerlerine sahip çıkan, SİZLERİN sus pus olduğu tüm kritik dönemlerde herkesin vicdanı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavında başarılı olan Eğitim-Bir-Sen üyelerinin (%55) Türk Eğitim-Sen üyelerinden (%14) 4 kat daha fazla olduklarını belirten Yayla, “Bu taslak MEB tarafından tüm sendikalara görüş alınmak üzere gönderildi. Biz resmî olarak itiraz ve teklifimizi bakanlıkla paylaştık. Sizlerin de bir itirazı varsa bunu iletebilirsiniz. Acizane tavsiyem sendikacılık yapacaksanız cümleyi bu yönetmeliği çıkaracak iradeye kurmanız.” İfadelerini kullandı.

“Sendikamızın Eğitim Yöneticileri ve seçimi ile ilgili politikası çok net, tüm kamuoyuyla da paylaştığımız raporlarımızı incelemenizi öneriyorum.”  diyen Yayla, tüm eğitim çalışanlarının hukuku kendilerine emanet olduğunu belirtti.

Yalçın'ın kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

1.Bir sendikanın başkanı bir haber sitesinin Yönetici Görevlendirme Ynt.ile ilgili yayınlanan haber ve yorumları üzerinden sendika ve STK’ları töhmet altında bırakması ve bunu da maalesef bir gürühun ayrıştırıcı dili olan “İslami STK” ifadesini kullanarak yapması ne büyük gaflet

2.Sayın Başkan ismini anarken bile aşağıladığınız bu STK’lar ve her türlü iftirayı atmanıza rağmen adını söyleme cesaretini göstermediğiniz bu sendika; milletin ve ümmetin değerlerine sahip çıkan, SİZLERİN sus pus olduğu tüm kritik dönemlerde herkesin vicdanı olmuştur.

3. Taslak olarak paylaşılan Yönetmelik üzerinden kendi tabanına mesaj verme kaygını görüyoruz.Ancak bu son iki yıldır ÖSYM tarafından yapılan EKYS sınavındaki üyelerimize verdiğimiz hizmetin karşılığı olarak 4 kat daha başarılı olduğumuz gerçeğini gizleyemez. (EBS%55 TES%14)

4.Bu taslak MEB tarafından tüm sendikalara görüş alınmak üzere gönderildi. Biz resmî olarak itiraz ve teklifimizi bakanlıkla paylaştık. Sizlerin de bir itirazı varsa bunu iletebilirsiniz. Acizane tavsiyem sendikacılık yapacaksanız cümleyi bu yönetmeliği çıkaracak iradeye kurmanız.

5. Sendikamızın Eğitim Yöneticileri ve seçimi ile ilgili politikası çok net, tüm kamuoyuyla da paylaştığımız raporlarımızı incelemenizi öneriyorum.Ama cümle kuramasanız da çözümü bizden bekliyorlarsanız YETKİLİ SENDİKA olarak tüm eğitim çalışanlarının hukuku bizlere emanet.


 

Talip Geylan ne demişti:

1) Yönetici Atama Yönetmeliği taslağını yayınlıyor. Sendika ve İslami STK’ların,yönetmeliğe mülakatın eklenmesini istediğini belirtilerek, “Bu yönetmeliğe,sendikanın isteği olan mülakatın ekleneceğini düşünüyoruz”diyerek de özelikle vurgu yapılıyor. +

2) Tabii istisnasız tüm okuyucular,mülakatı isteyen bu sendikanın, (yıllardır çekirdek çitler gibi çatır çatır kul hakkı yiyerek semiren) hangi sendika(!) olduğu hususunda ortak kanaat sahibidir. Öte yandan,(yüce Yaradan’ın merhamet kapısını kapattığı “kul hakkı” gasplarının... +

3)... zemini olarak ahlaksızca kullanılmış olan) mülakatı iştahla arzulayan sözde STK’ların isimlerinin önüne “İslami” sıfatını ulayarak günahlarını örtmeye çalışmalarına ne demeli? Şu unutulmasın ki, bu saatten sonra (ilgili tüm paydaşların malumat sahibi olduğu) Yönetici... +

4)... Atama Yönetmeliği’ne, ahlaksız telkin ve talepler doğrultusunda “mülakat” unsurunu ekleyenler günahın ortağı olacaktır.

5) Allah’tan korkan, kuldan utanan ve yüreğinde zerre-i miktar adalet duygusu taşıyan sorumluluk makamındaki herkes, çalışanları ayrımcılığa tabi tutan, kul hakkı yiyen ve liyakati katleden süreçlerin tekrar yaşanmasına müsaade etmez. Takipçisiyiz…

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.