PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yazgan: Değişimlerin ve atılımların öncüsü her zaman kadınlar olmuştur
Yazgan: Değişimlerin ve atılımların öncüsü her zaman kadınlar olmuştur

Yazgan: Değişimlerin ve atılımların öncüsü her zaman kadınlar olmuştur

Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Toplantısında konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, “Genel Yetkili Sendikamız Büro Memur-Sen kadın kamu görevlileri için birçok kazanıma imza attı. Kadınlar komisyonumuzun emekleri ve gayreti ile kadın örgütlenmemizi büyütme noktasında önemli aşamalar kaydedeceğiz ve yeni haklar elde edeceğiz.” dedi.

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu toplantısı online olarak yapıldı. Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu ve Büro Memur-Sen Şubelerinin kadın temsilcileri katıldı.

Kadın örgütlenmesi ve kadın kamu çalışanlarının taleplerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Genel Başkan Yazgan,  katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadın kamu görevlilerine yönelik elde edilen haklardan bahseden Yusuf Yazgan, “Kadınlar toplumsal hayatın direğidir. Büro Memur-Sen olarak daima özelde kadın kamu görevlilerimizin, genelde ise tüm kadınların hakları için etkin mücadele ediyoruz. Kadın kamu görevlilerine başörtüsüyle çalışabilme, doğum izni, doğum yardımı, süt parası, kreş yardımı gibi çok sayıda kazanımın altında Büro Memur-Sen'in imzası vardır. Büro Memur-Sen olarak tabi ki bunları yeterli görmüyor yeni haklar için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Yazgan, kadın komisyonuna önemli görevler düştüğünü belirterek “Değişimlerin ve atılımların öncüsü her zaman kadınlar olmuştur. Bu anlamda kadınlar komisyonumuzun emekleri ve gayreti ile kadın örgütlenmesini büyütme noktasında önemli aşamalar kaydedeceğiz ve yeni haklar elde edeceğiz. Kamu çalışanlarının refah ve huzur içinde görev yapması için elde edeceğimiz yeni hakların mimarlarından birisi de Kadınlar Komisyonumuz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kadınların sendikal alanda daha çok var olabilmesi, artması ve örgütlenip güçlenebilmesi için mücadele gösterdiklerini ifade eden Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Topcuoğlu ise “Kadın kamu çalışanlarımız için elde ettikleri kazanımlar ve bitmeyen hak mücadelesi için Genel Başkanımız Yusuf Yazgan’a teşekkür ediyorum. Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak Genel Başkanımız bize her zaman destek verdi. Çalışmalarımızda yol göstererek bizleri yüreklendirdi.” diye konuştu.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.