PİYASALAR

  • BIST 1008740.240.25%
  • ALTIN2234.833-0.43%
  • DOLAR32.3360.08%
  • EURO35.112-0.27%
  • STERLİN41.079-0.19%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yazgan: Büro Hizmet kolunda çalışanların aşı önceliği olması gerekiyor
Yazgan: Büro Hizmet kolunda çalışanların aşı önceliği olması gerekiyor

Yazgan: Büro Hizmet kolunda çalışanların aşı önceliği olması gerekiyor

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Pandemide ikinci dalgayla birlikte pik sürecinin yaşandığını Maliye, SGK, İŞKUR ve Adliye çalışanları başta olmak üzere iş yoğunluğunun fazla olduğu büro hizmet kolu çalışanlarının aşı önceliğinin olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Koronavirüs'ün Türkiye'ye geldiği ilk günden beri uzaktan çalışma imkânı olmayan ve kuruma gelme zorunluluğu olan kamu görevlilerine aşı önceliği tanınmasını istedi. Yazgan yaptığı açıklamada, “COVID-19 virüsü ile gelen pandemi süreci tüm dünyada ağır bir şekilde hissedildiği gibi, ülkemizde de hem sağlık hem de ekonomik konularda sistemimizi etkiledi. Bu sert koşullara rağmen kendinden ödün vererek, gecesini gündüzüne katan kamu çalışanları özelikle büro hizmet kolu çalışanları her koşulda mesaisini aksatmadı ve görevini eksiksiz sürdürdü. Karşılıksız yapılan fedakârlığın sürmesi için kamu görevlileri sağlığını muhafaza etmeli ve pandemi ile mücadelede ön safta olanlara aşı önceliği tanınmalıdır.” dedi.

"Büro Hizmet Kolunda Çalışanlar’da Öncelikle Aşı Olmak İstiyorlar”

“Yaşam hakkını her talebin üzerinde tutan sendikamız, kamu görevlilerinin sağlıklı bir ortam içerisinde faaliyetlerini sürdürmelerini talep etmektedir” diyen Yazgan, “Sağlık personelleri ve öğretmenler gibi büro hizmet kolunda çalışanlar da öncelikle aşı olmak istiyorlar. Ülkemizde salgının en şiddetli olduğu dönemlerde Maliye İŞKUR, SGK ve Adliye çalışanları hizmetlerini aksatmadan mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşa hizmet etmeye devam ettiler.” sözleriyle ifade etti.

Yazgan, “Kısa çalışma ödeneği ve yapılandırma sürecinde,  SGK, İŞKUR, Maliye ve Adliye çalışanlarının herkesten daha fazla virüsten etkilendiler. Buna rağmen görevlerini eksiksiz yerine getirdiler, hizmet kolu çalışanlarımız sürekli virüsü teğet geçerek yaşıyorlar.” dedi.

"Birçok Arkadaşımız Hayatını Kaybetti"

Büro hizmet kolunda vaka sayılarının birçok ilde yüzlerle ifade edildiğini vurgulayan Genel Başkan Yazgan, “Hizmet kolumuzda çalışan birçok arkadaşımız COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlıklı bir kamu sistem akışı için kamu görevlilerinin sağlığı korunmalıdır. Başta büyükşehirlerde çalışan kamu görevlileri olmak üzere iş yoğunluğunun fazla olduğu kamu kurumlarında çalışan arkadaşlarımız bir an önce aşılanmalıdır. Vatandaşımıza karşı devlet işleyişinde önemli bir kolu olan kamu görevlileri, aşı ile bağışıklık kazandığında bulaşma riskini aza indirerek kamu hizmetlerinin aksamadan devam etmesini sağlayacaktır.”  şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.