PİYASALAR

  • BIST 1008718.11-1.25%
  • ALTIN2244.6610.01%
  • DOLAR32.3340.08%
  • EURO35.15-0.15%
  • STERLİN41.133-0.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Önder Kahveci'den Hocalı Katliamı mesajı
Önder Kahveci'den Hocalı Katliamı mesajı

Önder Kahveci'den Hocalı Katliamı mesajı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 29 yıl önce yaşanan ve yürekleri dağlayan Hocalı katliamına ilişkin bir mesaj yayınladı.

A+A-

Önder Kahveci mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"Bundan 29 yıl önce, tüm dünyanın kahreden bir sessizliğe büründüğü bir gece, Ermeniler Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal ettiler. 26 Şubat 1992 günü, insanlık tarihinin en kara günlerinden biri yaşandı. İşgalciler, yalnızca bir gün içinde tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katlettiler. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralandı ve 1275 kişi ise rehin alındı. 

Ama ne yazık ki, yaşanan olaylar kayıtlara geçmesine rağmen, tanıkları olan, fotoğrafları olan bir katliam için sözbirliği etmişçesine dünya ülkelerinden hiçbir tepki gelmemektedir. 

"20 bin Azeri Türk’ü şehit edilmiş, 49 bin kişi yaralanmış"

Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali ile yaşanan dram, Hocalı ile de sınırlı değildir. İşgallerde toplam 20 bin Azeri Türk’ü şehit edilmiştir. 49 bin kişi yaralanmış; işgal, Azerbaycan’ı 60 milyar dolarlık ekonomik zarara uğratmıştır. 

Türkiye Kamu-Sen olarak kanlı ellerin, insanlığın hafızasına küflü demirlerle kazıdığı soykırımın acısını bugün de iliklerimize kadar hissediyoruz. Biz her gün dünyanın her köşesindeki mazlum milletler için gözyaşı döküyoruz. Canımız, kanımız, öz kardeşimiz olan bir milyon 200 bin Azerbaycan Türkünün topraklarından sürülüp zorunlu göçe tabi tutulduğunu, kendi öz vatanlarından kaçkın olduklarını unutamayız. Tren vagonlarında doldurulan insanlık dışı bir yaşamın bedelini, dünyaya gelmemiş ana karnındaki bebekler öderken ömrünün son deminde vatan toprağının kokusunu bir kere daha duysaydım diye dua eden aksakallılarımızı, ninelerimizi, çektiği çileden genç yaşta kocamış genç insanlarımızı unutmamızı hiç kimse beklememelidir. Ermenilerce, bedenlerine haç dağlanmış soydaşlarımızın, baharları kışa dönmüş genç kızlarımızın acıları yüreğimizde dururken, bazı ülkelerin bütün bu yapılanları görmezden gelip, bizlere insanlık dersi vermeye kalkması ne kadar da acıdır.

"Azerbaycan ve Türkiye toprakları bizim namusumuzdur"

Biz, Türk milleti adına bir kez daha haykırıyoruz: Azerbaycan ve Türkiye toprakları bizim namusumuzdur. Türkiye ve Azerbaycan’ın bir can olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Bunun içindir ki Azerbaycan bizim komşu ülkemiz değil, 400 milyon Türk’ün yaşadığı coğrafyada göz bebeğimizdir. Bilinmelidir ki, bizim için Ankara, Adana, Kars, Ardahan nasıl vatan toprağıysa; Karabağ da vatanımızın toprağıdır, Türkün öz yurdudur. Bundan 29 yıl önce Hocalı’da insanlık ayıbının yaşandığı, soykırımın dünyanın gözleri önünde yapıldığı ama Batı’nın sessiz kaldığı, Türk’ün yüreğinin sızladığı bir dram yaşanmıştır. Hocalı katliamı, tüm dünyanın gözü önünde işlenen toplu bir cinayet olmasına rağmen sözde medeni ülkelerce ağız birliği yapmışçasına göz yumularak sessiz sedasız kabullenilmesi hazin bir durumdur. 

Bu vesile ile gerek Hocalı katliamında gerekse Karabağ işgali sırasında şehit edilenler başta olmak üzere, dünyanın her köşesinde zulme uğrayanların ve gelmiş geçmiş tüm aziz şehitlerimizin ruhları önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.