PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670.03%
  • DOLAR32.335-0.05%
  • EURO34.7430.01%
  • STERLİN40.513-0.01%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yarıyıl Tatili Ne Zaman Başlıyor?
Yarıyıl Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Yarıyıl Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Online eğitim sürecinin devam ettiği bugünlerde milyonlarca öğrenci salgın sebebiyle yüz yüze eğitimden uzak kalırken aynı zamanda yarıyıl tatilinin başlangıç tarihi de merak ediyor.

A+A-

Öğrenciler, uzun bir süreden bu yana online eğitim görmeye devam ediyor. Türkiye’de artış gösteren covid-19 vaka sayıları ile beraber alınan kararlar doğrultusunda, yüz yüze eğitimin sona erdirilmesi ve online eğitime tekrardan başlanması kararı alınmıştı. Şu anda da yüz yüze eğitim ile ilgili net bir gelişme bulunmazken, online eğitim almaya devam eden öğrenciler ara tatilin hangi tarihten itibaren başlayacağını sorguluyor. Bu kapsamda internet üzerinden yapılan araştırmalar ile öğrenciler hangi tarihte tatile başlayabileceğini araştırıyor.

Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

Ara yıl tatili ile ilgili olarak araştırmalar devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatili ile ilgili detayları da kamuoyu ile paylaştı. 25 Ocak 2021 tarihi ile beraber başlayacak yarıyıl tatili, toplamda 21 gün sürecek. Böylelikle öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemdeki ilk derslerini de 15 Şubat Pazartesi günü almaya başlayacak.

Bakan’dan Paylaşım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, spor salonunun fotoğrafını paylaştığı sosyal medya hesabında “Salgın sona erecek, okullarda sosyal mesafesiz eğitime devam edeceğiz” mesajını paylaşarak ümitlerini dile getirdi. Bakan Selçuk, pandemi süreci ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde vaka sayılarına bağlı olarak kararlar almaya devam edeceklerini vurgulamıştı.

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.