PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2246.9490.12%
  • DOLAR32.3340.09%
  • EURO35.193-0.02%
  • STERLİN41.139-0.05%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na 5'li çete iması
Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na 5'li çete iması

Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na 5'li çete iması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Görüş’ün merhum lideri ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında konuştu. Yalçın açıklamasında "Erbakan’a yönelik tasfiye operasyonun aktörlerinden TÜRK-İŞ Başkanı Bayram Meral ile TESK Başkanı Derviş Günday CHP’den milletvekili olmasına yönelik iması üzerine gözler salonda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

A+A-

Saadet Partisi tarafından “Yaşanabilir Türkiye” temasıyla Ankara’da düzenlenen anma programına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra siyasi parti genel başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yurt dışından temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Erbakan’ın Türkiye’de yeni bir ufuk çizdiğini belirterek “Adil düzenin milli nizam davasının lideri Erbakan Hocamızın vefatının seneyi devriyesinde rahmetle minnetle anıyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Erbakan hoca ilim, irfan, iman ve izan insanıydı. Erbakan hoca hedefleriyle iddia, birikimiyle itibar, dava insanlarıyla irtibat, sözüne sadakatiyle itimat, mümtaz gayret ve sarsılmaz iyi niyetiyle ihlas sahibi bir insandı. Erbakan hoca zorluğa ve yoksulluğa sabır, kararında ve çabasında sebat inancında ve davasında sadakat sahibiydi. Kendisini siyaseten yok etmek isteyenlerin darbeyle indirmek isteyenlerin dahi nezaketine ahlakına kapasitesine ve zeka seviyesine hayranlıklarını gizlemeyip itiraf ettikleri bir insandı Erbakan hocamız” ifadelerini kullandı.

Erbakan’ın tüm hukuksuzlara rağmen hukuk ve demokrasi içinde mücadele ettiğini belirten Yalçın, “Lideri olduğunu Mili Görüş fikrini ve başbakan olduğu hükümeti, partisini zorba yöntemlerle hedef alanları, şaşırtan sükûneti, hayrete düşüren nezaketi, şiddet içermeyen cesareti, vazgeçmediği izzeti ve yaslandığı feraseti ile yenilgiye maruz bırakmış bir liderdi Erbakan hocamız” diye konuştu.

Erbakan’ın sadece politik özne olarak değil önce ve özne insan duruşuyla fikir ve ideal üreten bir zirve olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Biz üniversite yıllarımızda kendisini takip ettik. Milli Gençlik vakfında öğrenci reisliği yaptığımız dönemlerden rahlei tedrisatından geçtik. Milli Görüş’ün siyasetin Enderun’u olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Çok insan yetiştirdi. Çok insan onun eğitiminden geçti. Allah Erbakan hocamızdan razı olsun” şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu’na  imalı sözler

Programda Necmettin Erbakan’ı sağlığında tasfiye edilmesi gereken bir özne görenlerin bugün kendisini andıklarına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, O’nu indirmek için canhıraş bir şekilde uğraşan çakma emek örgütü liderlerinin, daha sonra milletvekili olarak arz-ı endam ettiklerini söyledi.

Yalçın’ın kastettiği "5'li çete" nin mimarlarından TÜRK-İŞ Başkanı Bayram Meral ile TESK Başkanı Derviş Günday CHP’den, DİSK Başkanı Rıdvan Budak ise DSP’den milletvekili olmuştu.

Erbakan’a yönelik tasfiye operasyonun aktörlerinden TÜRK-İŞ Başkanı Bayram Meral ile TESK Başkanı Derviş Günday CHP’den milletvekili olmasına yönelik iması üzerine gözler salonda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.