PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2499.929-0.15%
  • DOLAR32.2150.05%
  • EURO34.8810.18%
  • STERLİN40.896-0.17%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın: Sendikal Örgütler İle İlgili Düzenleme Olmaması Eksikliktir
Yalçın: Sendikal Örgütler İle İlgili Düzenleme Olmaması Eksikliktir

Yalçın: Sendikal Örgütler İle İlgili Düzenleme Olmaması Eksikliktir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan reform paketlerinde sendikal olarak geçerli olan hiçbir soruna yer verilmemesinin paketler içerisinde bir eksik olduğunun altını çizdi.

A+A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan reform paketlerinde sendikal olarak geçerli olan hiçbir soruna yer verilmemesinin paketler içerisinde bir eksik olduğunun altını çizerek, pakette kamu çalışanlarının ve sendikal hakların bulunmadığını söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan reform paketlerini takip ettiklerini ve açıklanan paketlerin eksiklerinin olduğunu kaydetti. Yalçın, açıklanan reform paketlerinde sendikal olarak geçerli olan hiçbir soruna yer verilmemesinin paketler içerisinde bir eksik olduğunun altını çizerek, “İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Reform Paketi. Her ikisi de içeriği ve eksikleriyle sendika ve kamu personel sistemi yönüyle yakından takip ettiğimiz süreçler oldu. İnsan hakları eylem planında ortaya konan insana ve haklarına daha fazla zemin oluşturma çabasını önemsiyor, fakat aynı metin içerisinde kamu görevlilerine sendikal zemine ve kamu personel mevzuatına dönük irade ve hedef içermemesi nedeniyle eksiklik atfediyoruz” dedi.

“SENDİKAL ÖRGÜTLER İLE İLGİLİ DÜZENLEME OLMAMASI EKSİKLİKTİR”

Açıklanan paketler sayesinde sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve sözleşmelilik düzeninin son bulması gerektiğini belirten Yalçın, “Kamu görevlilerinin ve onların emekleri için mücadele eden temsilcilerinin yani sendikal örgütlerin dile getirdiği ifade ettiği demokratik haklara katılımcı zeminlere ilişkin çerçevenin olmamasını da giderilmesi gereken bir boşluk olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLER TOPLU SÖZLEŞMEDE TAMAMLANMALI”

İnsan Hakları Eylem Planı’nın ve sonrasında açıklanan Ekonomi Reform Paketleri’nin açıklanan şekli ile fazlalık barındırmadığını fakat ülke nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ilgilendiren kamu görevlilerine dair herhangi bir kararın yer alması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Gelir vergisiyle ilgili beklentiyi karşılayan seyyanen zam talebini değerlendirmeye alan, ek gösterge ek ödeme gibi konularda yakın dönemli hedef ortaya koyan bir kurguya yer verilmemesi ekonomi reform paketinin yanlış olmasa da eksik olması sonucunu doğuracaktır. Bizim kanaatimiz şudur ki genelinde emeğe özelinde kamu görevlilerine hak ön görmeyen pay artışı hedeflemeyen sorun noktasında çözüm iradesi göstermeyen reform paketleri sosyal açıdan ihtiyaç duyduğu desteği bulmakta zorluk çekmiştir. Bu ekonomi paketi için de benzer bir risk söz konusudur bu riski bertaraf etmek için önümüzde büyük bir fırsat var bu fırsat 6’ıncı Dönem Toplu Sözleşme’dir” diye konuştu.

Mehmet Fahri Özkan-Milli Gazete

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.