PİYASALAR

  • BIST 10010324.30.54%
  • ALTIN2453.0160.96%
  • DOLAR32.221-0.08%
  • EURO34.753-0.12%
  • STERLİN40.409-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın: Bir Siyasi Partinin Arka Bahçesi İthamını Kabul Etmiyoruz
Yalçın: Bir Siyasi Partinin Arka Bahçesi İthamını Kabul Etmiyoruz

Yalçın: Bir Siyasi Partinin Arka Bahçesi İthamını Kabul Etmiyoruz

Türkiye'de sendikaları potansiyel sokak karıştırıcısı olarak gören bir anlayışın varlığına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’in AK Parti’nin arka bahçesi olduğu iddialarına sert tepki gösterdi.

A+A-

"Durum, kesinlikle böyle değil. Böyle bir ithamı ve yaklaşımı da kabul etmiyorum. Bize bunu diyenlerin talimatla başa geldiği örgütlenmeler olduğunu görüyoruz. Birileri bizim çıkıp sokak karıştırmamızı bekliyor. Kimse bizden bunları beklemesin." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kanal 42 televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programında konuştu.

Gazetecilerin  “Bir kesim tarafından Memur-Sen’in AK Parti’nin arka bahçesi olduğu söyleniyor, bu söylemleri nasıl buluyorsunuz” sorusuna yanıt veren Ali Yalçın, “Bu, politik bir yaklaşım. Propagandist yaklaşım. Karşı tarafa yönelik algı oluşturmaya yönelik, stratejik yaklaşım. Durum, kesinlikle böyle değil. Böyle bir ithamı ve yaklaşımı da kabul etmiyorum. Bize bunu diyenlerin talimatla başa geldiği örgütlenmeler olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Memur-Sen, özgür ve özgün bir yapıdır. Memur-Sen iradesini kimseye teslim etmez." diyen Yalçın, "Toplu sözleşme konusunda toplu sözleşme olmazsa toplu görüşme masasına oturmayacağız’ demiş ve bu yönde bir irade ortaya koymuş bir konfederasyondan bahsediyoruz. Biz, beklenti karşılanmadığı için oturma eylemi yapmış, iş bırakmış, bakanlığa cüzdan fırlatmış bir konfederasyonuz. Bizim kuruluşumuz 1992. AK Parti’nin kuruluşu 2000’den sonraki süreç. Biz, Memur-Sen olarak 29 yıllık bir örgütlü mücadele içindeyiz. Bir siyasi partinin tekelinde, bir siyasi partinin arka bahçesi ithamını kabul etmiyoruz. "ifadelerini kullandı.

Bazı siyasilerin, siyasi hareketlerin ve toplum mühendislerinin, sendikaları potansiyel sokak karıştırıcısı olarak gördüklerini söyleyen Yalçın, "Hazımsızlıkları var. Birileri bizim çıkıp sokak karıştırmamızı bekliyor. Kimse bizden bunları beklemesin. Biz, çalışanın temsilcisiyiz. Biz, bu milleti ve devleti seviyoruz. Bizim bu millete vefa borcumuz var. Bazıları sendikacılığı bir devlet düşmanlığı olarak kodluyor. Bizim için devlet ne düşmandır ne de kutsal.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.